Nuntă pornită de la ţepele prin telefon

0

12 conturi bancare, bani la discreţie şi plimbări cu maşina, totul pe cheltuiala altora. Aşa au trăit doi botoşăneni, timp de aproape două săptămâni, care s-au aflat „în afaceri” cu un alt treilea botoşănean, închis în Penitenciarul Botoşani, dar specializat în escrocherii prin telefon prin metoda „Accidentul”.

Ţepele s-au petrecut în august-septembrie 2014, când cei trei botoşăneni, Florin Mirel C., deţinut aflat după gratii, şi fraţii Petru şi Mădălina B., au păcălit şase persoane, unele din judeţul Bihor, cu sume cuprinse între 1.000 de lei şi 3.250 de euro.

Trimişi în judecată pentru înşelăciune sau complicitate la înşelăciune, ei au făcut tot posibilul pentru a se împăca cu victimele, însă singurul care a scăpat a fost deţinutul, în cazul lui instanţa dispunând încetarea procesului penal ca urmare a retragerii plângerilor. În schimb, cei doi complici au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, Mădălina P. cu suspendare, iar fratele ei, Petru B., cu executare.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată ieri de Curtea de Apel Suceava, dar ce s-a întâmplat în spatele acestor ţepe este de domeniul incredibilului. Astfel, ancheta poliţiştilor avea să scoată la iveală că victimele au fost sunate de fiecare dată de Florin Mirel C., chiar din celulă, cu un telefon mobil dotat cu handsfree. Uneori, el îşi disimula vocea pentru a crea impresia că este femeie. Însă, după ce au început investigaţiile, poliţiştii au mai avut parte de o surpriză. Petru B., cel care era intermediarul, avea mai multe conturi deschise la bănci, în care primea banii de la victime. În plus, pentru a le lua „ochii” victimelor, acesta din urmă se dădea drept „secretarul medicului”, iar pentru a nu da de bănuit, îşi cumpărase nişte haine mai bune. În momentul în care a fost prinsă şi ea, Mădălina B., avea asupra ei 2.500 de euro. Iar ca paradoxul să fie maxim, poliţiştii au aflat că una dintre victime a fost atât de naivă încât, pe lângă banii ceruţi de escroci, a mai pus în cont încă 2.400 de lei. Să fie acolo. De unde a avut deţinutul suficienţi bani să restituie sumele către victime, este un alt semn de întrebare, în condiţiile în care el şi-a petrecut ultimii ani în spatele gratiilor.

Dar lucrurile nu se opresc aici, pentru că, între timp, cei trei escroci au devenit o familie. Astfel, Mădălina B. s-a căsătorit cu Florin Mirel C., care a devenit cumnat cu Petru B., ei urmând să se întâlnească de acum în spatele gratiilor.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...