Chirurg botoşănean la şefia Spitalului „Sfântul Spiridon”

0

Un chirurg botoşănean va ocupa unul din cele mai importante posturi din sistemul medical din Moldova. Astfel, chirurgul Dan Timofte va deţine, începând cu 1 ianuarie, funcţia de director medical la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, un centrul medical de referinţă pentru întreaga regiune a Moldovei. Postul devine vacant pentru că actualul director medical, profesor doctor Ştefan Georgescu, va ieşi la pensie.

Medicul botoşănean este medic primar de chirurgie generală în cadrul Clinicii de Chirurgie III a Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde activează din 1998, iar din 2015 este şef de lucrări în cadrul universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Acesta este şi doctor în medicină din anul 2007.

Botoşăneanul este deja un nume recunoscut în medicina ieşeană, acesta organizând anul trecut, în perioada 15-17 aprilie, prima conferinţă naţională cu tema „Abordul multidisciplinar în prevenţia şi managementul obezităţii”, care integrează 17 specialităţi implicate în prevenţia şi managementul obezităţii. Mai mult, tot anul trecut, acesta a efectuat o serie de intervenţii chirurgicale în premieră naţională.

 

Deja ai votat!
se încarcă...