Ajutor pentru bătrâna ajunsă la disperare

0

Fostul senator Dumitru Codreanu a predat ieri o lecţie de solidaritate. După ce a citit în „Monitorul de Botoşani” povestea tristă a Mariei Ababei, pensionara în vârstă de 82 de ani ajunsă în pragul disperării din cauză că se află în imposibilitatea de a-şi achita datoriile de mii de lei la furnizorii de utilităţi şi asociaţia de proprietari, Dumitru Codreanu s-a decis să o ajute. „Nu contează poziţia socială sau situaţia materială, important este să fim oameni şi să nu fim indiferenţi la greutăţile celor de lângă noi. Este inadmisibil ca o persoană să fie lăsată să se zbată în sărăcie şi nesiguranţă”, a declarat el.

Ieri dimineaţă, însoţit de soţie şi de o altă rudă, Dumitru Codreanu a bătut la uşa pensionarei cu o cantitate importantă de alimente. Gestul a lăsat-o fără grai pe Maria Ababei. Copleşiţi de emoţii au fost şi soţii Codreanu, care au promis că vor reveni cu noi ajutoare.

Alimentele nu au fost însă singurul ajutor, cei doi soţi achitând şi 1.000 de lei la asociaţia de proprietari, unde bătrâna figura cu o datorie de 5.500 de lei.

 

Poprire pe pensie din cauza datoriilor

 

Maria Ababei are o pensie de 520 de lei, dar venitul lunar este diminuat ca urmare a popririi instituite pe fondul datoriilor acumulate şi din cauza cărora trăieşte cu spaima că îşi va pierde locuinţa. Femeia are debite de 8.500 de lei şi la Modern Calor, precum şi restanţe însemnate la Nova Apaserv.

Bătrâna locuieşte într-un apartament cu două camere, într-un bloc aflat pe Strada Colonel Tomoroveanu numărul 12, împreună cu fiul său în vârstă de 40 de ani, care recent a fost operat la stomac. Apartamentul este unul modest, iar pereţii poartă urmele frigului pe care cei doi îl îndură. În urmă cu două ierni locuinţa nu a fost încălzită deloc, iar în prezent sunt încălzite doar caloriferele din sufragerie şi dormitor.

 

Deja ai votat!