spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăSfinţire programată în blocul explodat

Sfinţire programată în blocul explodat

Botoşănenii care au apartamente în blocul afectat de explozia produsă pe 15 septembrie 2017 au aproape patru luni de când viaţa lor a fost total dată peste cap. Lucrurile intră însă pe un făgaş normal. Astfel, vremea caldă din ultima perioadă a permis efectuarea lucrărilor la exteriorul blocului, dar şi în apartamentele afectate de explozie. Chiar înainte de Crăciun a fost reluată şi furnizarea gazului metan, astfel că unii locatari au putut reveni în locuinţe.

Mulţi dintre ei au preferat însă să rămână în continuare la rude şi să vină în bloc pe timpul zilei, pentru a asista la lucrări şi pentru a încerca să facă ordine.

Ieri, muncitorii firmei Dio Construct lucrau în apartamentul afectat de explozie, aflat la etajul doi, dar şi în două apartamente de la etajul trei. „Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Îi mulţumim bunului Dumnezeu că a fost vreme bună şi s-a putut lucra”, a declarat cu lacrimi în ochi unul dintre locatari. Acesta a adăugat că trăieşte încă sub imperiul spaimei din ziua exploziei. După ce lucrările se vor încheia, va fi chemat un preot pentru a oficia o slujbă religioasă.

Cel mai mult de lucru este în apartamentul devastat de explozie, al cărui proprietar a decedat din cauza leziunilor suferite. Aici a fost refăcut balconul, dar şi câteva ziduri interioare.

„Lucrează în interior, la apartamentul în care a avut loc explozia, pereţii sunt ridicaţi, trebuie pusă tâmplăria, uşile, obiectele sanitare, gresia, de montat instalaţia electrică. Mai este trebuşoară. Şi sperăm să ne încadrăm şi în banii pe care-i avem în cont. Am făcut o plată parţială înainte de sărbători, ei au mai făcut nişte achiziţii pe banii firmei şi mai avem un rest de factură de achitat”, a precizat Constantin Costic, preşedintele Asociaţiei 26.

 

Lucrări avansate şi la partea de exterior

 

Potrivit preşedintelui asociaţiei, mai este de lucru în patru apartamente, însă reprezentanţii firmei estimează că până la finele acestei luni lucrările vor fi finalizate.

„Dacă dă Dumnezeu şi timpul este bun, muncitorii vor să termine şi partea de exterior, s-a montat acel polistiren şi acum trebuie dată şi o culoare. Acum să vedem cum va fi vremea. De acum, oamenii se pot muta, cu excepţia apartamentelor unde se mai lucrează, apă este, energie electrică este, gaz este”, a mai explicat Constantin Costic.

Firma care execută lucrările a primit o primă tranşă de 58.500 lei, iar în aceste zile mai trebuie făcută o plată de 60.000 de lei. Valoarea contractului încheiat cu firma Dio Construct este de 140.000 de lei.

În contul deschis de asociaţie mai sunt 30.000 de lei, însă mai trebuie primită o tranşă de 15.000 de euro de la societatea Formens, care a asigurat la demararea lucrărilor 10.000 de euro.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...