vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăBărbat vânat după moartea unui mafiot

Bărbat vânat după moartea unui mafiot

O crimă comisă în Spania în ianuarie 2016 l-a transformat pe un botoşănean în cel mai căutat suspect din judeţ. Povestea omorului, care i-a îngrozit pe spanioli, dar şi pe italieni, are tot felul de împletituri, plecând de la droguri, ajungând apoi la prostituţie, dar şi reglări de conturi în stil mafiot. Ancheta a făcut vâlvă în Spania, unde a avut loc crima, în Italia, de unde provenea victima, dar şi în Germania, acolo unde a fost capturat principalul suspect. Acum iţele duc spre Stelian Juncanariu, în vârstă de 41 de ani, din Ştiubieni, care ar fi fost implicat în crima comisă cu sânge rece.

Pe numele acestuia, Judecătoria de instrucţie nr. 2 din Orihuela – Spania a emis un mandat european de arestare încă de anul trecut. Capturat, botoşăneanul a fost dus în faţa Curţii de Apel Suceava, însă magistraţii suceveni au dispus amânarea extrădării acestuia, întrucât Stelian Juncanariu era trimis în judecată într-un alt dosar, aflat deja pe rolul Judecătoriei Dorohoi şi, potrivit procedurilor, extrădarea ar putea avea loc numai după condamnarea definitivă a acestuia şi după executarea eventualei pedepse. Doar că spaniolii nu au renunţat la mandatul european şi au cerut acum măcar predarea temporară a acestuia pentru a-l audia şi pentru a-l judeca.

Italian omorât la comandă

Crima de la care ar fi pornit totul a avut loc pe 25 ianuarie 2016, într-o localitate mică de lângă Alicante, pe coasta iberică a oceanului Atlantic. Atunci, patru indivizi cu feţele acoperite au intrat într-o locuinţă închiriată de italianul Carlo Claudio Lanfranchi, în vârstă de 49 de ani, şi peste iubita acestuia. Au legat-o pe tânără de un scaun, după care l-au bătut pe italian până l-au ucis, iar la plecare au furat 3.000 de euro şi nişte băutură.

Ancheta efectuată de Guardia Civil avea să scoată la iveală că atacul ar fi fost plănuit de un anume Enver Cuni, ajutat de trei români, printre care s-ar fi aflat şi Stelian Juncanariu, toţi foşti puşcăriaşi, iar la mijloc ar fi fost un fel de reglare de conturi între traficanţii de droguri. Astfel, italianul ajunsese în Spania, după ce a fost prins în Italia în timp ce vindea cocaină, haşiş şi marijuana.

Cert este că în vara lui 2015, Enver Cuni l-a căutat prima dată pe italian, dar acesta din urmă a fost avertizat şi a reuşit să-şi ia măsuri de precauţie. În schimb, cel care plănuise atacul nu a renunţat la planul său şi l-a urmărit pe italian prin intermediul reţelelor de prostituţie, Carlo Claudio Lanfranchi fiind cunoscut ca şi client frecvent al prostituatelor. Prin intermediul acestora din urmă, Enver Cuni a reuşit să afle unde s-a mutat italianul, iar în noaptea cu pricina, cu ajutorul unei prostituate de origine română, care locuia în acelaşi imobil cu Lanfranchi, suspecţii au reuşit să intre în locuinţă pe uşa care dădea spre piscină, lăsată special deschisă.

Suspecţi daţi de gol de o ţigară

Crima a fost descoperită abia spre dimineaţă, când camerista a dat peste tânăra legată în sufragerie. Anunţaţi, poliţiştii spanioli au descins în locuinţă şi l-au găsit pe italian decedat. Cercetările aveau să arate că bărbatul a murit asfixiat, însă, în urma investigaţiilor, criminaliştii au găsit un rest de ţigară pe care a fost găsit ADN-ul unui român.

Realizând că ar putea fi recunoscut de prietena italianului, Enver Cuni şi complicii lui au stat ascunşi câteva zile în locuinţa unor ruşi, după care au fugit care încotro, Cuni fiind capturat în Germania, iar Stelian Juncanariu la Ştiubieni.

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...