spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăCrimă la 21 de ani plătită cu tinereţea

Crimă la 21 de ani plătită cu tinereţea

Câteva clipe de rătăcire au aruncat-o în spatele gratiilor pe tânăra care şi-a ucis bebeluşul la numai câteva zile după ce l-a adus pe lume. Trimisă în judecată pentru omor, Gabriela B., în vârstă de 21 de ani, din comuna Ungureni, a fost condamnată marţi de Tribunalul Botoşani la 16 ani de închisoare în regim de detenţie, cu interzicerea unor drepturi. Sentinţa, care a fost pronunţată după primul termen de judecată, a venit ca un trăsnet pentru toţi apropiaţii tinerei.

Chemată în faţa instanţei, Gabriela B. a avut puterea să recunoască totul în faţa magistraţilor şi a cerut să fie judecată în formulă simplificată, încercând să scurteze cât mai mult calvarul trăit în ultimele patru luni, care i-a schimbat definitiv viaţa. Marcată vizibil de situaţia în care a ajuns, Gabriela B. a încercat să pună totul pe seama şocului emoţional şi a stresului generat de căutarea unor soluţii, mai ales că ea nu ar fi fost pregătită să devină mamă, gestul şocant fiind comis în condiţiile în care ea nu a beneficiat de sprijinul părinţilor, care trăiesc separat de mai mulţi ani. Traumatizată, tânăra abia reuşea să vorbească, iar din acest motiv cauza ei a fost susţinută de avocata care a reprezentat-o în faţa instanţei.

La final, când magistraţii i-au dat cuvântul, Gabriela B. a regretat gestul şi a spus că ar vrea să dea timpul înapoi, pentru a corecta tot ce a greşit, regretând faptul că i-a dezamăgit pe cei din jurul ei.

Sentinţa a fost însă fără echivoc, cei 16 ani de închisoare reprezentând una dintre cele mai aspre condamnări dictate de magistraţii botoşăneni.

Crimă comisă cu cruzime

Ancheta efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a arătat că tânăra a născut copilaşul pe 13 septembrie, în Maternitatea Botoşani. Băieţelul era rodul unei relaţii cu un tânăr din municipiul Botoşani, însă sarcina a fost mereu ascunsă. La patru zile de la naştere, adică pe 17 septembrie 2017, întrucât băieţelul era perfect sănătos, Gabriela B. şi copilaşul au fost externaţi. În loc să îl lase la maternitate sau la un centru de plasament, tânăra a decis să-i suprime viaţa. Astfel, reconstituirea făcută de anchetatori a arătat că, imediat ce a rămas singură cu bebeluşul, mama ar fi mers cu el pe terenul viran de lângă poligonul ACR, l-a dezbrăcat, i-a băgat şerveţele în gură, după care l-a pus în două pungi din plastic pe care le-a legat şi le-a introdus într-o altă sacoşă din pânză, împreună cu hainele cu care îl scosese din maternitate, sacoşă care a fost aruncată într-un canal colector.

Trupul neînsufleţit al copilaşului a fost găsit pe 26 septembrie, după ce poliţiştii au intrat pe fir, sesizaţi fiind de gazda tinerei, care a observat că Gabriela a născut, dar nu are bebeluşul. Ulterior, cazul a fost preluat de procurori, care au finalizat cercetările.

Aflată după gratii de la sfârşitul lunii septembrie, când a fost arestată, Gabriela B. are varianta apelului, întrucât sentinţa Tribunalului Botoşani nu este definitivă. În schimb, dacă această condamnare va rămâne definitivă, tânăra ar putea fi eliberată condiţionat după executarea a trei pătrimi din pedeapsă, adică în 2029, când va avea 33 de ani.

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...