Produse unice la târgul de pe pietonal

În ciuda gerului, Pietonalul Unirii a fost ieri foarte animat. Zeci de botoşăneni au fost prezenţi la deschiderea Târgului de weekend „Produs din Botoşani”, organizat de Direcţia Agricolă, în colaborare cu Primăria Botoşani. La eveniment au fost prezenţi subprefectul Daniela Lozneanu, Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole, şi Cristian Achiţei, deputat PNL. Oficialii au trecut pe la căsuţele unde sunt expuse produse tradiţionale şi au discutat cu comercianţii, care au răspuns invitaţiei organizatorilor din dorinţa de a le oferi botoşănenilor produse de calitate. Acest târg va fi deschis în fiecare sfârşit de săptămână, iar printre participanţi sunt şi specialiştii Direcţiei Agricole, care prezintă celor interesaţi informaţii vizând programele implementate de Ministerul Agriculturii.

La deschiderea târgului, Cristian Delibaş a arătat că botoşănenii au produse naturale ce pot promova judeţul în România şi în lume. Atât el, cât şi Daniela Lozneanu, au precizat că acest târg va avea continuitate, pentru că reprezintă o oportunitate atât pentru producători, cât şi pentru toţi cei care doresc să consume produse naturale.

În cadrul festivităţii de deschidere, conducerea firmei Viofanny Lact a primit atestat de produs tradiţional pentru brânza frământată, telemea, urdă şi caş. Aceeaşi firmă deţine certificat de produs tradiţional pentru caşcavalul de Săveni. Soţii Şvabu au adus un plus de culoare manifestării, fiind îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Totodată, aceştia au oferit mostre din produsele expuse, dar şi căni cu vin.

La nivelul Botoşaniului sunt atestate 29 de produse tradiţionale, care clasează judeţul în topul naţional.

Botoşănenii pot cumpăra de la târg produse lactate, respectiv caşcaval cu măsline, caşcaval cu ciocolată şi ardei iute, caşcaval cu miez de nucă, diferite rulate din caşcaval, urdă, telemea, brânză frământată, caş, produse din carne, miere, polen şi diferite specialităţi apicole, dulceţuri, cereale cu miere, cozonac domnesc, plăcinte, prăjituri etc.

Tot ieri, preşedintele Asociaţiei „Mierea bună” a prezentat „Elixirul sănătăţii”, „un medicament revoluţionar, sută la sută natural”.

„Avem un produs pe care vrem să-l omologăm ca produs tradiţional. Conţine toate produsele stupului începând de la apilarnil, polen, propolis, lăptişor de matcă şi miere de albine”, a declarat liderul acestei asociaţii.

Renumitul apicultor Iustin Marineac a anunţat că va colabora cu un cultivator de lavandă pentru a ieşi pe piaţă cu mierea din lavandă. El oferă la târg şi alte produse apicole, dar şi cereale cu miere. Mai mult, pentru a mai încălzi atmosfera, el a oferit ieri ceai cu miere şi colaci cu miere.

Deja ai votat!