spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăSărbătoare de coşmar pe şosele

Sărbătoare de coşmar pe şosele

21 de victime, din care patru la Iaşi, şi 13 maşini avariate în opt accidente grave, este bilanţul accidentelor rutiere care au avut loc la Botoşani într-un interval de nici trei zile. Cel mai grav a avut loc în noaptea de Înviere în Draxini. Doi tineri, de 18 şi 28 de ani, au fost proiectaţi prin geamurile unei maşini şi au ajuns în comă la spital. Accidentul a avut loc după ce un VW Golf, condus de bărbatul de 28 de ani, a lovit violent un BMW care se deplasa cu spatele în acel moment. Ulterior, maşina a rupt un gard, cei doi tineri fiind aruncaţi din habitaclu, cel tânăr fiind prins între caroserie şi o bucată din gard, iar celălalt fiind găsit inconştient la cinci metri de maşină.

Ambii au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la UPU, unde au fost induşi în comă pentru a putea fi investigaţi. Ulterior, ambii au fost trimişi la Iaşi cu ambulanţe cu medic. „Ambii pacienţi erau politraumatizaţi, cu leziuni craniene, faciale, de coloană cervicală şi torace. Unul din ei, cel mai tânăr, a fost redirecţionat la Botoşani de specialiştii din Iaşi, iar al doilea a rămas internat la Neurochirurgie în stare gravă”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul suspendat luna trecută pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar şoferul BMW-ului care a fost izbit din spate se afla sub influenţa alcoolului, el având pe etilotest 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Impact frontal din cauza unei gropi

 

Tot sâmbătă, un alt accident grav a avut loc în Cerchejeni, de această dată din cauza unei gropi în asfalt. Trei copii şi doi adulţi au ajuns la spital, după ce un tânăr aflat la volanul unui Audi a intrat pe contrasens pentru a evita o groapă, lovind frontal un VW Sharan care se îndrepta spre Botoşani.

Un alt accident a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în comuna Vlădeni. O Dacia Logan condusă de un tânăr de 22 de ani, care circula pe drumul comunal care leagă Vlădeniul de Mândreşti, s-a răsturnat după ce a intrat în roata unei semănători nesemnalizate. Şoferul şi un prieten al acestuia, în vârstă de 25 de ani, care se afla în maşină, au fost răniţi şi au ajuns la spital.

În aceeaşi seară, un bărbat a ajuns cu maşina într-un podeţ din localitatea Bâznoasa.

 

Femeie ajunsă cu capul în parbriz

 

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc chiar în prima zi de Paşte, în municipiul Botoşani. Un şofer de 59 de ani, din comuna Vorniceni, în timp ce conducea un VW dinspre Botoşani către Roma, într-o curbă la stânga în zona ANL Cişmea, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit din plin un Opel Vectra care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unei femei, pasageră în Opel, care se afla pe bancheta din spate, iar din forţa impactului a ajuns cu capul în parbriz. De asemenea, ambii şoferi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Tot la spital au ajuns şi un tânăr de 26 de ani, care a vrut să întoarcă maşina în mijlocul drumului, dar a fost lovit de un Opel, condus de un bărbat de 48 de ani, precum şi un bărbat de 62 de ani, care a fost lovit de o şoferiţă care a efectuat o depăşire imprudentă pe drumul din Şendriceni.

Ieri un bărbat care a urcat bătut băut la volan s-a dat cu maşina peste cap pe raza localităţii Călugărenii Noi din comuna Ungureni. Şoferul de 51 de ani, care conducea un Vauxhall, cu volan pe dreapta, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat pe un câmp. Testat de poliţişti, şoferul avea concentraţie alcoolică de 1,08 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...