Muncitori aterizaţi peste un cadavru

0

Caz incredibil petrecut în această săptămână la cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Doi muncitori angajaţi pentru o lucrare de demolare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au văzut moartea cu ochii. La propriu.

Totul s-a întâmplat marţi după-amiază, în curtea secţiei exterioare de boli infecţioase a SJU. Conducerea unităţii a decis demolarea uneia dintre clădirile dărăpănate din curtea secţiei, pentru a putea pune spaţiul la dispoziţie în vederea ridicării unei noi construcţii pentru medici. Clădirea, care este în realitate o casă veche, adăpostea de mai mulţi ani şi morga secţiei, unde erau depuse cadavrele pacienţilor care mureau acolo, dar şi cadavrele unor persoane aduse la morgă de către angajaţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Botoşani. Conducerea SJU a angajat o firmă pentru demolarea clădirii ce adăpostea morga, însă cei de la SML au şi ei acces la respectiva încăpere, astfel că în urmă cu câteva zile au depus la morgă cadavrul unui bărbat decedat în condiţii suspecte, aflat în stare avansată de putrefacţie. Se pare că rudele acestuia au fost înştiinţate în repetate rânduri, însă, fiind în străinătate, sosirea lor în ţară pentru a se ocupa de înmormântarea bărbatului a întârziat, acesta fiind şi motivul pentru care a fost depus la morga de la infecţioase, fără însă ca cineva să fie informat de acest lucru şi fără ca cei de la SML să ştie că respectiva clădire urma a fi demolată.

Astfel s-a ajuns în situaţia ca muncitorii să înceapă lucrul la demolarea construcţiei, cu un cadavru în interior.

Şocul celor doi bărbaţi, de 41 şi 30 de ani, angajaţi ai firmei ce trebuia să demoleze clădirea, a fost complet. Mai întâi acoperişul putred a cedat sub greutatea lor, ambii prăbuşindu-se în interiorul clădirii, laolaltă cu bucăţi de scândură, ţiglă şi moloz. Din fericire, cei doi au căzut în picioare, fără a suferi răni serioase, însă unul dintre ei aterizat chiar lângă mortul din interior, rămânând înlemnit câteva secunde.

Ştiind că interiorul trebuia să fie gol, cei doi au început apoi să ţipe şi mai tare decât deja o făceau după ce au căzut. Alarmaţi, colegii aflaţi în exteriorul clădirii i-au scos imediat, sunând la 112 pentru a cere ajutor, dar anunţând şi medicii din interiorul spitalului. Aceştia au fost la fel de surprinşi să afle că în morgă exista un cadavru, de care ei nu fuseseră informaţi. La faţa locului au sosit două ambulanţe, care le-au acordat îngrijiri celor doi răniţi, după care i-au transportat la Urgenţe pentru mai multe investigaţii.

Ambii au suferit traumatisme la gambe şi glezne, iar cel mai în vârstă a suferit o plagă la un picior, tăindu-se în tabla unei maşini de spălat depozitată în respectiva clădire.

Ambii erau în stare de şoc, însă au avut puterea să glumească cu cadrele medicale şi să fie mulţumiţi că după prăbuşirea acoperişului numărul de cadavre din morgă nu s-a înmulţit.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...