Medic veterinar acuzat de falsuri

0

Documentele false emise pentru vânzarea unor animale l-au trimis în faţa judecătorilor pe un medic veterinar din judeţ. Acuzată de fals intelectual în formă continuată, Elena P. va trebui să dea explicaţii în faţa instanţei de judecată.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în urmă cu aproape şase ani, când femeia ar fi măsluit o serie de documente. „În perioada 2012-2013, în calitate de medic veterinar concesionar în cadrul unui cabinet medical veterinar din judeţul Botoşani, aceasta întocmit în fals un număr de 27 de formulare de mişcare şi consemnare a transferului de animale în baza naţională de date, pentru un număr de 437 capete bovine dintr-o exploataţie fictivă, înregistrată pe numele unei persoane decedate din 2006, operaţiuni care au avut ca scop, pe de o parte, desfiinţarea acestei exploataţii şi, în acelaşi timp, eliberarea de formulare de transfer bovine necesare comercianţilor din pieţe sau târguri pentru a le transporta şi vinde pe raza altor judeţe”, au precizat procurorii.

Scandalul a izbucnit în aprilie 2013, când nişte localnici din comuna în care activează medicul au fost somaţi să restituie ajutoarele primite întrucât erau înregistraţi cu un număr mai mare de animale decât cel real. Oamenii au suspectat atunci că datele false ar fi fost raportate la Direcţia Sanitar Veterinară de medicul veterinar din comună şi au făcut atunci mai multe plângeri penale.

În urma cercetărilor, procurorii au confirmat falsurile, femeia urmând să răspundă acum în faţa legii.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

 

+0 -0
se încarcă...