Bătaie de la pământ terminată cu proces pentru crimă

Bărbatul din Stăuceni, care l-a lovit cu parul pe un consătean din cauza unei dispute de la pământ, a fost acuzat de omor. Asta pentru că, în urma leziunilor suferite, victima a decedat. Prin urmare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus reîncadrarea juridică a faptei, iar Adrian R., în vârstă de 41 de ani, a fost rearestat sub această nouă acuzaţie. Aşa se face că mandatul de arestare emis iniţial pe numele acestuia a fost prelungit joi, cu încă 30 de zile, măsura fiind contestată la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit informaţiilor oficiale, agresiunea a avut loc pe 28 mai a.c., când, pe fondul unui conflict mai vechi privind delimitarea între două terenuri agricole, Adrian R. a luat un par şi l-a lovit în cap pe un consătean în vârstă de 61 de ani. Rănit grav, acesta din urmă a fost transportat la spital şi transportat la Clinica de neurochirirgie Iaşi, dar, în ciuda eforturilor făcute de medici, bărbatul a decedat câteva zile mai târziu.

Anunţaţi de nora celui lovit, poliţiştii au reuşit să-l identifice în scurt timp pe agresor, acesta recunoscându-şi fapta. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar Adrian R. a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!