Clienţii Nova Apaserv ameninţă cu proteste

0

Nova Apaserv şi Consiliul Judeţean demonstrează încă o dată lipsa unei viziuni clare asupra proiectelor pe care le derulează în judeţ. Un exemplu în acest sens este extinderea reţelei de apă şi canalizare din oraşul Flămânzi, dar şi din comuna Frumuşica, proiect în valoare de aproximativ 40 de milioane de lei şi care nu va fi funcţional în următorii ani, deoarece în fiecare vară apa nici măcar nu ajunge la Flămânzi.

„Conducta de aducţiune Botoşani – Flămânzi a fost construită în anii ’80 pentru filatura din localitate. Proiectul iniţial a fost făcut pentru a asigura o capacitate mult mai mică decât acum. Între timp s-au branşat la reţeaua de apă locuitorii localităţilor de pe traseul Botoşani – Flămânzi,  iar aceasta nu mai face faţă”, a explicat Ady Petruşcă, directorul operaţional al Nova Apaserv. Prezent ieri într-o conferinţă de presă, directorul  tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu, a încercat să explice de ce nu s-a făcut iniţial un proiect pentru a asigura apa în Flămânzi după care să se continue cu extinderea.

„A fost o condiţie în tratatul de aderare ca orice aglomerare urbană de peste 10.000 de locuitori să aibă un grad de accesibilitate la reţelele de apă, canalizare şi staţii de epurare de peste 90% şi ulterior 100%. Într-adevăr în sezonul cald sunt probleme în furnizarea continuă a apei. Nu aş vrea să intru în această zonă a discuţiei”, a spus Cătălin Fetcu despre situaţia de la Flămânzi.

 

„Oamenii sunt foarte nemulţumiţi”

 

Primarul oraşului, Dan Oloeriu, se arată nemulţumit de această situaţie, dar şi din cauza faptului că lumea vine la primărie pentru a cere explicaţii referitoare la această situaţie. „Până acum erau probleme mari în special în iulie şi august. Acum suntem în iunie, iar cei care locuiesc la blocuri nu au apă. S-au branşat mai multe localităţi din această conduct care nici aşa nu făcea faţă. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi, vin la primărie, dar problema nu ţine de noi ci de CJ şi Nova Apaserv”, a spus Dan Oloeriu.

Potrivit acestuia oamenii din oraşul pe care îl conduce intenţionează să organizeze un protest în faţa CJ, dar speră că se va găsi o soluţie între timp.

În schimb, potrivit celor de la Nova Apaserv situaţia se va schimba doar în momentul în care se va demara un nou proiect, în valoare de 160 de milioane de euro care vizează şi o nouă conductă de alimentare cu apă de la Botoşani la Flămânzi.  În prezent acesta se află în procedură de evaluare şi este blocat de nişte contestaţii. „Sperăm ca vara asta să se dea un rezultat”, a concluzionat Cătălin Fetcu.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

 

 

+0 -0
se încarcă...