Bătaie de joc la biletele CFR spre litoral

4

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” continuă să-şi bată joc de botoşăneni. Cel mai bun exemplu este cazul trenurilor care fac legătura cu litoralul românesc. După ce societatea a amânat până la sfârşitul lunii anunţarea „Trenurilor soarelui”, botoşănenii mai au parte de o surpriză. Astfel, deşi ipotetic vorbind CFR Călători a anunţat şi posibilitatea achiziţionării biletelor online, acest lucru nu este posibil pentru tot traseul, ci doar pe relaţia Vereşti-Mangalia şi retur, întrucât singurele trenuri care fac legătura cu Botoşaniul pentru garniturile IRN 1952/IRN 1953 nu au fost ofertate pe internet. Altfel spus, cei care vor să meargă pe litoral cu CFR Călători sunt nevoiţi să meargă ori la agenţia CFR pentru a-şi cumpăra biletul întreg, ori la casele de bilete pentru a-şi lua tichetul pentru Botoşani-Vereşti şi retur. Asta în condiţiile în care CFR Călători a asigurat doar o singură pereche de trenuri (n.r. tur-retur) care face legătura între nordul Moldovei şi litoral.

Călători păcăliţi de informaţiile de pe site

Iar aceasta nu este singura problemă. Cei care optează pentru achiziţia biletelor online se pot păcăli foarte uşor din cauza softului folosit de cei de la CFR Călători. Astfel, pentru varianta Botoşani-Mangalia, softul permite achiziţia biletului pe traseul Botoşani-Vereşti la un tren cu plecare din Botoşani la ora 14.57 şi un timp de aşteptare în Vereşti de 4 ore şi 39 de minute, deşi în Mersul trenurilor există garnitura R 5565 care pleacă din Botoşani la 19.29 cu un timp de aşteptare în Vereşti de numai şapte minute, dar care nu a fost ofertat pe internet. La fel se întâmplă şi în cazul călătoriei retur Mangalia-Botoşani.

CFR Călători şi-a lansat o nouă variantă a site-ului oficial în februarie, propunându-şi să îmbunătăţească experienţa utilizatorului online, cu acces facil la informaţiile de interes. Pentru Botoşani, însă, din cele şase trenuri care pleacă din gară numai trei sunt ofertate pe internet, situaţia fiind identică şi pentru trenurile care vin la Botoşani.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0

4 COMENTARII

se încarcă...