Casieră obligată să aducă un sac cu bani

0

Sute de mii de lei trebuie să plătească pentru a scăpa de puşcărie o fostă casieriţă de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Vorona. Acuzată că a delapidat aproape 350.000 de lei, Daniela Olimpia Anghelche a fost condamnată definitiv, ieri, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Femeia, care va fi supusă unui termen de supraveghere de doi ani, a fost găsită vinovată la toate capetele de acuzare şi obligată la plata unor daune materiale de 348.442 lei faţă de CAR Vorona, la care se adaugă cheltuielile judiciare în sumă de 12.667 lei. „În cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, precum şi în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei”, se arată în hotărârea magistraţilor.

Scandal cu iz de telenovelă

Scandalul a izbucnit la mijlocul lui august 2013, când femeia, căsătorită şi mamă a doi copii, a părăsit locuinţa lăsând un bilet prin care susţinea că intenţionează să-şi pună capăt zilelor din cauza presiunilor de la serviciu. Rudele au căutat-o, după care au anunţat dispariţia la poliţie. Dată în consemn, femeia a fost localizată în Italia.

Alertaţi de plecarea acesteia, cei din conducerea CAR au dispus efectuarea unor verificări, descoperindu-se că, în perioada 2009-august 2013, prin întocmirea în fals de chitanţe de încasare numerar reprezentând depuneri la CAR Vorona, Daniela Olimpia Anghelache şi-ar fi însuşit aproape 300.000 de lei din banii oamenilor.

Iniţial, femeia s-a declarat nevinovată, susţinând că sumele ar fi fost sustrase în fapt de contabila unităţii, însă expertizele grafoscopice efectuate asupra falsurilor realizate pentru acoperirea sumelor sustrase au indicat că acestea ar fi fost întocmite de Anghelache. În plus, femeia ar fi efectuat retrageri în numele membrilor şi ar fi întocmit în fals două credite pe numele unor persoane, fără acordul acestora. În urma scandalului, fosta casieriţă şi-a dat demisia din funcţie, iar în instanţă a recunoscut totul.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

 

Deja ai votat!