sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăSpecialişti în locul asistaţilor din Centrul Vechi

Specialişti în locul asistaţilor din Centrul Vechi

Locuinţele sociale din Centrul Istoric al municipiului Botoşani şi-ar putea schimba statutul. Pornind de la problemele cauzate de unii chiriaşi ai primăriei, viceprimarul Cosmin Andrei intenţionează să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Municipal care să aducă schimbări importante în zonă.

„Din păcate, faptele antisociale sunt constatate în continuare în Centrul Istoric şi, de aceea, intenţionez să modific statutul locuinţelor din Centrul Istoric, care să nu mai fie locuinţe sociale, ci de serviciu. Asta nu înseamnă o evacuare imediată a celor care sunt în Centrul Istoric. Pot rămâne acolo până la terminarea contractului pe care îl au în desfăşurare, urmând ca, dacă se încadrează, să primească prin repartiţie altă locuinţă, în alte zone ale oraşului”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, există solicitări de locuinţe de serviciu din partea unor angajaţi ai instituţiilor de cultură şi celorlalte structuri finanţate de la bugetul local.

„Am propus ca acei chiriaşi care tulbură ordinea şi liniştea publică să fie evacuaţi, dacă primesc cel puţin trei sancţiuni. Săptămâna trecută a fost depusă prima solicitare pentru o locuinţă din Centrul Istoric. Adresele au ajuns la Locativa”, a explicat edilul.

Măsuri similare propuse de municipalitate

O măsură similară a fost votată în mai 2012 şi a vizat locuinţele din imobilele reabilitate în perioada 2008-2011. În cele 33 de locuinţe de serviciu s-au mutat actori, angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor structuri ale primăriei.

Ulterior, fostul primar Ovidiu Portariuc anunţa că în mai 2015 municipalitatea va muta zeci de familii din Centrul Vechi în zona Ion Creangă, unde urmau să fie construite locuinţe modulare, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Asta după ce primăria a făcut un plan de evaluare a riscurilor zonei Centrului Vechi, care arăta că imobilele nereabilitate nu sunt sigure în caz de cutremur.

Măsura a fot salutată la acea vreme, însă ulterior s-a anunţat că 80% din terenul primăriei din zona Ion Creangă este instabil, iar pe restul de 20% se pot construi cel mult locuinţe cu un etaj.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

 

 

 

Deja ai votat!

5 COMENTARII

  1. Personal sunt foarte sceptic cu aceste manevre , pe considerentul ca la reparatiile facute acestor constructii cu iz istoric , s-a promis de primarie o schimbare de chiriasi , ne aducem aminte nu , si cu toate astea mai multi tigani s-au adunat iar belelele s-au inzecit . Nu au singe in instalatie cei ce ne conduc in aceasta tara , lor sa le fie cald , despre ceilalti NEPASARE CRASA , parca daca s-au aranjat nu datorita noua , in nici un caz capacitatilor deosebite . IN fine , sa vedem unde duc si intentiile domnului vice , dar cind vezi expresia CA S-AR PUTEA , e aproape limpede concluzia proiectului trimbitat .

  2. Viceprimarule,
    Daca reusesti sa faci asta cred ca ti-ai deschis calea pentru fotoliul de PRIMAR al Muncipiului Botosani.
    Eu cred ca initiativa este foarte buna, BRAVO.
    Totodata cred ca centrul istoric trebuie pus in valoare, astfel cum se intampla in Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov si nu in ultimul rand Bucuresti, prin activitati culturale si nu numai.
    Succes.

Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...