16 + sixteen =

A password will be e-mailed to you.

Locuinţele sociale din Centrul Istoric al municipiului Botoşani şi-ar putea schimba statutul. Pornind de la problemele cauzate de unii chiriaşi ai primăriei, viceprimarul Cosmin Andrei intenţionează să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Municipal care să aducă schimbări importante în zonă.

„Din păcate, faptele antisociale sunt constatate în continuare în Centrul Istoric şi, de aceea, intenţionez să modific statutul locuinţelor din Centrul Istoric, care să nu mai fie locuinţe sociale, ci de serviciu. Asta nu înseamnă o evacuare imediată a celor care sunt în Centrul Istoric. Pot rămâne acolo până la terminarea contractului pe care îl au în desfăşurare, urmând ca, dacă se încadrează, să primească prin repartiţie altă locuinţă, în alte zone ale oraşului”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, există solicitări de locuinţe de serviciu din partea unor angajaţi ai instituţiilor de cultură şi celorlalte structuri finanţate de la bugetul local.

„Am propus ca acei chiriaşi care tulbură ordinea şi liniştea publică să fie evacuaţi, dacă primesc cel puţin trei sancţiuni. Săptămâna trecută a fost depusă prima solicitare pentru o locuinţă din Centrul Istoric. Adresele au ajuns la Locativa”, a explicat edilul.

Măsuri similare propuse de municipalitate

O măsură similară a fost votată în mai 2012 şi a vizat locuinţele din imobilele reabilitate în perioada 2008-2011. În cele 33 de locuinţe de serviciu s-au mutat actori, angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor structuri ale primăriei.

Ulterior, fostul primar Ovidiu Portariuc anunţa că în mai 2015 municipalitatea va muta zeci de familii din Centrul Vechi în zona Ion Creangă, unde urmau să fie construite locuinţe modulare, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Asta după ce primăria a făcut un plan de evaluare a riscurilor zonei Centrului Vechi, care arăta că imobilele nereabilitate nu sunt sigure în caz de cutremur.

Măsura a fot salutată la acea vreme, însă ulterior s-a anunţat că 80% din terenul primăriei din zona Ion Creangă este instabil, iar pe restul de 20% se pot construi cel mult locuinţe cu un etaj.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...
se încarcă...