Botoşaniul rămâne fără RMN

0

Spitalul Judeţean a primit zilele trecute aparatul de imagistică achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, iar reprezentanţii firmei private care deservea şi unitatea medicală şi-au strâns echipamentul şi au plecat. În acest context, pacienţii care au nevoie de investigaţii imagistice sunt puşi în dificultate.

Soluţia de avarie ar fi aparatul RMN aflat în curtea Spitalului de Recuperare, care este tot unul privat, în contract cu Casa de Sănătate, însă problema multor pacienţi este distanţa, unii nefiind transportabili din Spitalul Judeţean.

Decizia firmei private a fost luată pentru că unitatea sanitară a fost dotată cu un RMN propriu, care însă mai are nevoie de câteva săptămâni sau luni pentru a fi pus în funcţiune.

Potrivit reprezentanţilor celui mai mare spital din judeţ, din cauza lipsei unui aparat propriu pentru investigaţii de rezonanţă magnetică (RMN), lunar este alocat un buget de aproximativ 60.000 de lei pentru aceste analize. Deşi aceşti bani ar trebui să ţină toată luna, în februarie fondurile s-au epuizat chiar din prima săptămână.

„Din fericire, botoşănenii vor avea parte de investigaţii imagistice la cel mai înalt nivel în cel mai scurt timp, după ce vor fi montate cele două aparate de tomografie şi RMN, în lunile următoare”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Banii pentru achiziţia aparatului au venit de la guvern, contractul în acest sens fiind semnat la sfârşitul anului trecut.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
se încarcă...