Petiţie împotriva căsuţelor de pe pietonal

5
bty

Căsuţele din lemn amplasate pe Pietonalul Unirii, care îi găzduiesc la final de săptămână pe comercianţii de produse tradiţionale, îi deranjează pe unii botoşăneni care locuiesc în zona centrală a oraşului. În şedinţa de marţi a Consiliului Municipal, această problemă a fost adusă în atenţia consilierilor de către social democratul Laurenţiu Maftei. Acesta a spus că doreşte să aducă în atenţie „o doleanţă a locatarilor din zona Unirii, dar şi a tuturor celor care se plimbă pe Pietonalul Unirii”, deşi e imposibil să fi reuşit să discute cu toţi botoşănenii ce ajung în acea zonă.

„Vreau să aduc la cunoştinţă că din cele zece funcţionează numai două la ora actuală, plus unul care mai vine din când în când de la Iaşi”, a spus Laurenţiu Maftei. Acesta a adăugat că produsele alimentare sunt comercializate în condiţii improprii.

„Toţi cetăţenii din zonă în roagă pe domnul primar şi Consiliul Local, dacă se poate, să micşoreze numărul de chioşcuri întrucât, spun ei, dă foarte urât oraşului şi Pietonalul înseamnă loc de plimbare şi nicidecum comerţ cu caş de la Săveni. Eu am luat legătura cu o parte dintre cei care folosesc aceste chioşcuri şi care îşi distribuie mărfurile alimentare şi am constatat că nu au condiţii igienico-sanitare, veterinare şi ar trebui să intrăm în legalitate din acest punct de vedere”, a afirmat Laurenţiu Maftei.

Laurenţiu Maftei a arătat că aleşii locali trebuie să analizeze dacă se justifică acel târg pe Pietonal.

Acelaşi consilier local a fost purtătorul de cuvânt al botoşănenilor deranjaţi de faptul că în locul garajelor de lângă muzeu vor fi construite trei blocuri, deoarece şi el locuieşte în zonă.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

+0 -0

5 COMENTARII

  1. Foarte urat este pietonalul cu acele casute. Pietonalul a fost amenajat pentru promenada si nu pentru a vinde branza, salamuri… Nu cred ca neaparat numai locuitorii din zona sunt nemultumiti. Eu nu locuies pe acolo dar nu-mi place sa vad dimineata cand merg la serviciu urme si miros de urina sau fecale. Iertare va rog, dar faceti ceva cu pietonalul nostru, maturati-l si spalati-l – d-lor consilieri faceti ceva bun pentru noi, ca asta nu costa prea mult. Va multumim.

  2. Adevarul e ca tare sunt urite acolo. Atita loc de promenada avem (in lipsa CV), si ala e ticsit de uriteniile alea. De ce nu le duce in Piata mare pt traditionalii cu produse alimentare si pe esplanada de la Sindicate pe cele pt producatorii artizanali.? Ca sa nu mai spun ca ar putea sa bage macar o data pe saptamana masinile salubritatii pt spalat rahatul de porumbei. Doamne primare nu te mai trezesti odata sa vezi ce mizerabil e orasul asta?? Dracu te mai alege.

se încarcă...