Permise sufocate de şoferi migratori

0

Situaţie incredibilă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCÎV) Botoşani, unde angajaţii instituţiei au ajuns să examineze candidaţi la permisul auto şi din alte judeţe. Cei mai mulţi „stranieri” sunt din judeţul Iaşi, unde serviciul de profil este supraaglomerat şi rata de promovabilitate a examenului pentru obţinerea permisului auto este mult mai mică.

Astfel, încercând să scape de furcile caudine din judeţul vecin, mai mulţi ieşeni au preferat să obţină viza de flotant pe judeţul Botoşani, pentru a susţine examenul aici.

„Zilele trecute, din 25 de candidaţi la permisul de tractor, 20 erau din judeţul Iaşi. Practica vizelor de flotant pentru cetăţenii din alte judeţe nu este ilegală, dar este imorală, pentru că ajunge să creeze probleme la nivelul instituţiei”, spune comisarul Marian Ciornea, şeful SPCRPCÎV Botoşani. Potrivit acestuia, pe lângă creşterea numărului de examinări, candidaţii veniţi din alte judeţe fac ca programările pentru botoşăneni să se prelungească în timp.

„Înainte, noi stabileam timpii de examinare în funcţie de serii. De exemplu, dacă nu aveam candidaţi pentru celelalte categorii de permis, îi programam în zilele respective pe cei care solicitau permisul pentru categoria B, unde sunt cele mai multe cereri. Acum, prin apariţia acestor candidaţi cu vize de flotant, suntem nevoiţi să facem programările la un interval mult mai mare”, a explicat Marian Ciornea.

Cei mai mulţi „stranieri” provin din localităţile aflate la limita cu judeţul Iaşi, cum ar fi Hârlău, Maxut, Deleni sau chiar Scobinţi, care obţin viza de flotant, după care se înscriu la şcolile de şoferi din judeţ, deşi nu au locuit niciodată prin Botoşani, totul făcându-se doar în hârtii.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...