Străzi distruse de ape

0

Precipitaţiile abundente căzute în ultimele zile au creat serioase probleme şi în municipiul Botoşani. De departe, problema cea mai gravă se înregistrează pe strada „Grigore Antipa”, care arată ca după bombardament. În zona casei parohiale a Bisericii Lipoveneşti au apărut două gropi, iar apa pluvială a săpat şanţuri adânci. „Era şi o rigolă pe partea dreaptă, dar torenţii au venit direct pe stradă şi au săpat crevase de 30-50 de centimetri adâncime”, a declarat un botoşănean ce are casa în zonă.

Cei care locuiesc în zonă au sunat la Primărie, Poliţia Locală, Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă, Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi Nova Apaserv solicitând să fie luate măsuri.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în zonă sunt prăbuşiri de teren, respectiv alunecări de teren reactivate, sistemul de colectare/ drenaj ape fiind distrus, iar în zonă a fost restricţionată circulaţia. Astăzi reprezentanţii Direcţiei Edilitare trebuie să prezinte un deviz estimativ de lucrări şi se va stabili dacă pe stradă va interveni firma care are contract cu municipalitatea pe întreţinere şi reparaţii străzi, sau Nova Apaserv.

O altă problemă a apărut şi pe strada „Bucovina”, ieşirea din municipiul Botoşani spre Curteşti. Zona este afectată de alunecări de teren din cauza excesului de umiditate. Covorul asfaltic s-a vălurit din cauză că sistemul de canalizare din zonă este subdimensionat. Datele centralizate mai arată că sunt probleme pe strada Plopilor (pod afectat, trei case inundate, curţi inundate, sistem de colectare a apelor distrus), străzile Humuleşti, Cornişa (covor asfaltic deteriorat), Muşat Vodă (apa a angrenat cantităţi însemnate de mâl şi piatră), Tunari (tronson de drum afectat, o cale de acces deteriorată, canalizări afectate, rigole stradale distruse).

 

Cimitirul Pacea o ia la vale

 

Precipitaţiile abundente au reactivat şi alunecarea de teren de la Cimitirul Pacea. „În urma ploilor abundente care au căzut în ultimele zile, o parte din versantul dinspre pădure s-a dus cam un metru la vale, afectând şi aleea care duce spre extinderea Cimitirului Pacea. Am dispus primele măsuri, în sensul de încercuire cu bandă reflectorizantă a zonei respective”, a declarat Simion Drelciuc, director general al Urban Serv. Acesta a adăugat că nu a fost afectat niciun loc de veci, însă sunt necesare lucrări urgente de consolidare a acelui versant.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

+0 -0
se încarcă...