sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăPrima PaginăMagistraţii botoşăneni experţi în contrabandă

Magistraţii botoşăneni experţi în contrabandă

Magistraţii botoşăneni vor judeca unul dintre cele mai mari tunuri cu ţigări de contrabandă dejucat de autorităţi în ultima perioadă. Este vorba de un transport de peste 100.000 de pachete cu ţigări „livrate” din Ucraina în România prin intermediul unui transport de buşteni.

Dosarul se află încă în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, însă anchetatorii au solicitat deja ca acest caz să fie judecat de o altă instanţă decât cea din Suceava motivat de faptul că soţia unuia dintre principalii suspecţi ar lucra chiar în magistratură în judeţul vecin. Astfel, săptămâna aceasta, Curtea de Apel Suceava a decis ca în situaţia în care se va întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată, dosarul cu pricina să fie înaintat spre soluţionare Tribunalului Botoşani.

Pe lista suspecţilor figurează trei persoane – Adrian T., Sorin Vasile N. şi Iurii Vasilovici K. ultimul fiind un cetăţean ucrainean, dar în afacere ar fi fost implicate şi două firme, una din Suceava şi cealaltă din Bucureşti, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă în formă agravată şi instigare la contrabandă în formă agravată.

Ţigări ascunse în vagoane cu buşteni

Astfel, pe 27 iunie 2013, din Ucraina a intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicşani o garnitură feroviară cu 70 de vagoane încărcate cu buşteni care trebuiau să fie direcţionaţi către o firmă din Dorneşti (judeţul Suceava), cu excepţia a trei vagoane care urmau să ajungă la o firmă din Bucureşti, Fuel Solution Concept SRL. În aceste ultime trei vagoane buştenii erau strungiţi pe interior, în trunchiurile copacilor fiind ascunse 107.751 de pachete cu ţigări Jiu Ling, în valoare de aproape 480.000 de lei. Practic, din copaci mai rămăseseră doar scoarţa, iar în interior au fost introduse zeci de suluri cu pachete de ţigări. Ulterior, capetele trunchiurilor au fost „căpăcite”, pentru a crea impresia că buşteanul este intact.

Descoperite în urma controlului comun făcut de lucrătorii vamali şi poliţişti de frontieră din Vicşani, ţigările au fost confiscate.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, după care cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au finalizat cercetările abia luna trecută, după cinci ani de investigaţii.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Contrabanda cu tigari este cunoscuta si sustinuta de politicieni , juristi , politisti etc . In judetul Botosani contrabanda cu tigari reprezinta ocupatia de baza a locuitorilor din zona de frontiera . Mai mira pe cineva ca la orice butic se vand tigari la bucata iar anumite persoane vad la en gross ?

Botoșani
cer acoperit de nori
0.2 ° C
1.6 °
-0 °
93 %
1.6kmh
96 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...