Scandalagiii sunt scoşi din Centrul Vechi

0

Două familii care locuiesc cu chirie în spaţii administrate de societatea Locativa sunt la un pas de a fi evacuate. În cazul acestora, nu datoriile acumulate îi vor lăsa fără locuinţă, ci amenzile primite pentru încălcarea legii privind ordinea şi liniştea publică. Solicitările de evacuare urmează să fie înaintate în instanţă, săptămâna viitoare, de către juriştii societăţii Locativa.

Am primit solicitări din partea cetăţenilor din Centrul Istoric pentru a analiza situaţia unor chiriaşi care se află în locuinţele municipalităţii gestionate de către Locativa şi care au încălcări la legea privind ordinea şi liniştea publică. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu conducerea societăţii Locativa, vă pot transmite că se vor înainta în termen de maxim o săptămână primele două dosare instanţei, pentru a se dispune evacuarea chiriaşilor”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, procedura în astfel de cazuri, respectiv evacuarea pentru nerespectarea regulilor de convieţuire în condominiu, este mai facilă faţă de cea care are la bază datoriile acumulate la chirie sau furnizorii de utilităţi.

Consilierii municipali au votat anul trecut o hotărâre vizând evacuarea chiriaşilor care au cel puţin trei amenzi la legea pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul Cosmin Andrei, edil căruia mai mulţi cetăţeni i s-au plâns că nu mai au linişte din cauza chiriaşilor problemă ai primăriei.

 

Sancţiuni împotriva rău platnicilor

 

În paralel cu această acţiune, conducerea Locativa continuă campania de evacuare din locuinţele municipalităţii a chiriaşilor rău platnici, deoarece are de recuperat peste 120.000 de lei din chirii. Florinel Gornea, directorul societăţii, a afirmat că au fost făcute peste 10 evacuări şi vor urma şi altele. „Unii chiriaşi consideră că la Locativa e traiul bun şi, pe lângă faptul că uită să-şi plătească chiria, au acumulat datorii şi la furnizorii de utilităţi”, a declarat Florinel Gornea, adăugând că vizaţi de măsura evacuării sunt şi chiriaşii care distrug locuinţele municipalităţii.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

+0 -0
se încarcă...