Aruncat în puşcărie după ce şi-a înjunghiat concubina

0

Un botoşănean care şi-a înjunghiat concubina din gelozie a fost condamnat definitiv, marţi, la şase ani de închisoare cu executare. Acuzat de violenţă în familie raportat la tentativă de omor, Costel Andrii primise iniţial o pedeapsă de opt ani de puşcărie, dar sentinţa Tribunalului Botoşani a fost atacată de bărbat, care a considerat sancţiunea prea mare. Marţi, magistraţii Curţii de Apel Suceava i-au admis acţiunea, diminuându-i pedeapsa.

De loc din Gorbăneşti, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani după un acces violent de gelozie petrecut în toamna anului trecut, motivat de faptul că femeia ar intenţia să-l părăsească şi să plece în străinătate. „S-a reţinut că, în ziua de 27 octombrie 2017, în jurul orei 7.00, în timp ce se afla în incinta locuinţei comune, pe fondul unor relaţii tensionate cauzate de gelozie, a tăiat-o cu un cuţit în zona gâtului şi a toracelui pe concubina sa, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 14-15 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii.

 

Acuzaţii respinse în instanţă

 

Bărbatul a respins acuzaţiile şi s-a declarat nevinovat, invocând faptul că totul a fost o întâmplare nefericită. Astfel, Costel Andrii, care era angajat la oficiul poştal, a susţinut că în dimineaţa respectivă se pregătea să meargă la serviciu şi voia să ia micul dejun folosindu-se pentru acest lucru de un cuţit, iar concubina lui ar fi venit pe furiş prin spate, cu gând probabil să-l sperie, dar el s-a întors şi când a lăsat cuţitul în jos a rănit-o din greşeală pe femeie. În urma probelor administrate pe parcursul procesului, magistraţii au considerat că cele întâmplate îmbracă forma unei tentative de omor, ce a contat cel mai mult fiind mărturia unei fiice a bărbatului, care a intervenit pentru a-şi salva mama.

De altfel, după ce a fost rănită, femeia s-ar fi refugiat în camera fetei, cerându-i ajutor, fiica reuşind să oprească sângerarea cu ajutorul unui fular. Mai mult, expertiza medico-legală a arătat că tăietura, produsă cu un cuţit tip baionetă, începea de la gât, din partea stângă, şi continua până în zona sânului drept. Examinat psihiatric, bărbatul a fost găsit cu discernământ critic, prezentând o „tulburare histrionică de personalitate”.

Traumatizată în urma acestei întâmplări, concubina bărbatului nu s-a prezentat în instanţă, fiind plecată în străinătate.

 

 

+0 -0
se încarcă...