13 + 15 =

A password will be e-mailed to you.

La aproape două săptămâni de la acuzaţiile de viol aduse de o elevă profesorului de la Liceul cu Program Sportiv, anchetatorii încă nu l-au pus sub acuzare pe cel bănuit că ar fi abuzat-o sexual. În ciuda declaraţiilor făcute de elevă, a amănuntelor oferite de mama acesteia şi a examinării medico-legale, cercetările se derulau ieri încă „in rem”, adică faţă de faptă, nicidecum faţă de suspect. Asta deşi cel în cauză fusese nominalizat încă de la prima plângere făcută de fată.

„Încă se mai adună probe şi se fac cercetări. Este un caz tratat cu maximă seriozitate de către toţi, şi de procurori, şi de poliţişti. Pe lângă probele puse la dispoziţie de mamă, vor fi administrate şi alte probe, însă, având în vedere secretul anchetei penale, nu putem spune paşii urmaţi”, a declarat ieri procurorul Andrei Ostafie, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

 

Nici o măsură luată împotriva acuzatului

 

Din acest motiv, anchetatorii nu au luat nici o măsură faţă de cel învinuit pentru că din punct de vedere oficial profesorul acuzat nu are nici o calitate în dosarul penal deschis de procurori. Anchetatorii aveau însă posibilitatea să verifice imaginile de supraveghere din municipiu pentru a vedea dacă afirmaţiile fetei au susţinere cu privire la traseul urmat, puteau face o conducere în teren pentru a ridica probe din sol acolo unde s-ar fi întâmplat fapta, probe care să fie comparate ulterior cu mostre ridicate în urma unei examinări criminalistice a maşinii profesorului, puteau cere listing-ul convorbirilor telefonice de la operatorii de telefonie mobilă pentru a vedea dacă cei doi s-au întâlnit precum şi localizarea telefoanelor mobile în ziua cu pricina, puteau cere percheziţia informatică a telefonului profesorului, puteau fi audiate şi alte persoane ca martori, însă lucrurile par să se fi blocat.

Surse neoficiale apropiate anchetei spun că până în acest moment nu s-a făcut nici măcar o reconstituire a evenimentului.

Între timp, cazul a fost preluat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care vor efectua cercetările până la finalizarea anchetei.

Evaluare făcute de Protecţia Copilului

 

Vineri, însă, fata a fost externată din spital, iar ieri a fost la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde a avut o primă întâlnire cu specialiştii din cadrul instituţiei în cadrul evaluării, raportul comisiei urmând să fie înaintat anchetatorilor pentru a fi depus la dosar.

„Nici noi nu am mai primit niciun fel de informaţii vizavi de mersul anchetei. Din acest motiv căutăm să ne angajăm un avocat, care să ne reprezinte”, a spus Geta O., mama elevei.

 

Fapte scoase la iveală după o destăinuire pe internet

 

Violul ar fi avut loc pe 3 septembrie, când eleva, în vârstă de 15 ani, absolventă a clasei a IX-a la profilul atletism la Liceul cu Program Sportiv, a încercat să obţină transferul la un alt liceu din municipiu. Întrucât cei de la secretariatul unităţii au refuzat să-i elibereze adeverinţa cu situaţia şcolară, aceasta a apelat la ajutorul profesorului de sport Cristian M., care a încercat să o determine să renunţe la ideea de a se muta la alt liceu, cu promisiunea că va discuta cu un alt antrenor care să o preia. A luat-o cu maşina personală, doar că după discuţia cu celălalt  profesor, Cristian M. ar fi condus-o pe elevă lângă pădurea Rediu, pe motiv că ar trebui să vadă un teren, unde ar fi violat-o. Grozăvia a ieşit la iveală după ce eleva s-a destăinuit pe internet unui psiholog, care a luat mai apoi legătura cu mama fetei.

Ulterior, soţia profesorului ar fi încercat să o determine pe mama elevei să nu depună plângere, oferindu-i un apartament şi o sumă de bani, însă imediat ce cazul a intrat în atenţia poliţiştilor profesorul de sport şi-a luat concediu fără plată pentru un an, acesta neputând fi contactat pentru a-şi putea spune punctul de vedere.

Concomitent, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul comiterii infracţiunii de viol. În astfel de cazuri, dacă există indicii rezonabile că persoana în cauză a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul poate dispune continuarea urmăririi penale faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.

Cert este că până la pronunţarea unei eventuale sentinţe definitive a instanţei de judecată, profesorul va beneficia de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 3,78
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...