vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăMaşină cu copii răsturnată la beţie (video)

Maşină cu copii răsturnată la beţie (video)

Inconştienţa la volan nu cunoaşte limite. Asta demonstrează un accident petrecut ieri, pe drumul de piatră care leagă satul Schit Orăşeni de Cristeşti, după ce un tânăr băut şi fără permis şi-a luat fraţii minori la o plimbare cu maşina. În momentul producerii accidentului, autoturismul, un Opel Tigra, era condus de fratele mai mare, în vârstă de 21 de ani, iar cu el se aflau fraţii săi de 20, 8 şi 6 ani. Pe fondul vitezei pe un drum de piatră şi a lipsei de experienţă la volan, maşina în care se aflau cei patru a intrat în derapaj, a intrat în şanţul de pe marginea drumului, unde a lovit un mal de pământ, după care s-a dat peste cap pe câmpul din apropiere.

Şoferul nu avea permis şi emana halenă alcoolică, susţin poliţiştii. Acesta a fost scos de oamenii din zonă din maşina care a aterizat pe propriile roţi. La faţa locului a fost solicitat echipajul de terapie intensivă al SMURD, care le-a acordat îngrijiri victimelor.

Şoferul a fost găsit în comă şi transportat la spital împreună cu ceilalţi doi fraţi minori, care însă erau în stare stabilă, aceştia fiind loviţi şi de mai multe obiecte care s-au desprins din interiorul maşinii. Cel de-al patrulea pasager nu a fost rănit, acesta neavând nevoie de îngrijiri medicale.

„Ocupanţii maşinii erau contuzionaţi, dar în afara oricărui pericol. Tânărul aflat la volan era într-o comă superficială, dar a fost şi el stabilizat şi transportat la spital”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD. Acesta urma să fie supus mai multor examene de specialitate, cadrele medicale neexcluzând varianta ca starea de comă să fi fost dată tocmai de consumul de băuturi alcoolice.

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au început cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

 

Incidente similare în judeţ

 

Din păcate, poliţiştii au parte tot mai des de şoferi inconştienţi care se urcă băuţi la volan şi produc victime, de multe ori chiar în rândul prietenilor sau membrilor familiei. Două adolescente au fost rănite în urmă cu câteva săptămâni, în urma unui grav accident aproape tras la indigo după unul în care un bărbat şi-a pierdut viaţa, în aceeaşi localitate. Evenimentul rutier a avut loc în Mileanca. Cele două adolescente, în vârstă de 15 şi 17 ani, se aflau într-o Skoda condusă de un tânăr de 23 de ani şi se îndreptau spre Drăguşeni. La un moment dat însă, într-o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un mal de pământ de pe marginea drumului. Cele două tinere au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Un alt tânăr, în vârstă de 20 de ani, a provocat la începutul lunii un accident rutier soldat cu rănirea a doi amici. S-a întâmplat pe drumul judeţean DJ 282, Săveni-Vlăsineşti, când tânărul a pierdut controlul volanului, maşina a ieşit de pe şosea şi s-a izbit într-un mal de pământ de pe marginea drumului. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat, iar doi tineri în vârstă de 16 şi 20 de ani, pasageri în autoturism, au fost răniţi uşor.

La locul accidentului au ajuns şi poliţiştii rutieri, care au constatat nu doar că şoferul era băut, ci avea permisul suspendat, iar maşina i-a fost încredinţată de către celălalt tânăr de 20 de ani.

Şoferul s-a ales astfel cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere cu permisul suspendat. De asemenea, proprietarul maşinii s-a ales cu dosar penal pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...