spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăAmendă adusă părinţilor de copil (video)

Amendă adusă părinţilor de copil (video)

Scandal monstru în zona Bazarului, după ce un cuplu de romi din Bistriţa şi-a încuiat fetiţa în vârstă de doi ani în maşină şi a plecat la cumpărături, fără a lăsa măcar un geam întredeschis. Totul a avut loc ieri la amiază, când termometrele arătau în centrul oraşului 22°C. Doi soţi care au parcat maşina lângă cea a părinţilor au văzut copilaşul dormind pe bancheta din spate, dar toate geamurile erau închise, iar maşina era în bătaia soarelui amiezii. Din acest motiv, oamenii au sunat la 112, anunţând incidentul, iar la faţa locului au ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), dar şi unul al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP). Părinţii copilului au ajuns şi ei la maşină odată cu echipajele de intervenţie şi s-au arătat revoltaţi.

Cei care au făcut apelul la 112 le-au spus oamenilor legii că au aşteptat mai bine de 20 de minute în speranţa că vor apărea părinţii, iar când au văzut că aceştia întârzie, au sunat la 112, îngrijoraţi fiind de faptul că temperatura ridicată din maşină putea să o afecteze pe micuţă.

 

Reacţie violentă din partea părinţilor

 

Imediat ce au sosit şi părinţii fetiţei, a pornit scandalul. Cel care a făcut apelul încerca să le explice părinţilor că micuţa era în pericol, în timp ce tatăl fetiţei devenea tot mai violent. „Deschideţi voi portiera cum vreţi? Vă dau în judecată. Cum puteţi insinua că fata a stat în căldură? E fetiţa mea”, ţipa acesta.

Pentru că cei doi soţi, dar şi un prieten care îi însoţea, continuau să aducă injurii poliţiştilor, a fost solicitat în ajutor şi un echipaj de intervenţie de la Jandarmi. Între timp, cadrele medicale au acordat asistenţă medicală fetiţei, care a fost găsită dormind pe bancheta din spate a maşinii.

„Am fost sesizaţi pentru un copil de aproximativ doi ani, blocat într-o maşină. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ambulanţă, constatând o stare de somnolenţă. Copilul a fost evaluat, dar părinţii au refuzat transportul acestuia la spital”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, medic din cadrul SJA Botoşani.

 

Amenzi aplicate de poliţişti

 

În cele din urmă, cei doi soţi agresivi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri şi au fost amendaţi cu 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. „Colegii mei au primit un apel prin 112 prin care se sesiza faptul că un minor ar fi fost lăsat nesupravegheat într-un autovehicul. Faţă de părinţi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, fiind totodată informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului de la locul de domiciliu al acestora”, a precizat comisarul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

La rândul său, prietenul de drum a fost şi el amendat cu 1.000 de lei pentru injurii şi ameninţări aduse oamenilor legii şi trecătorilor.

Un copil uitat în maşină în plin soare poate muri într-o oră

 

Conform unui studiu publicat în jurnalul „Temperature”, un copil închis într-o maşină parcată timp de o oră direct în bătaia soarelui poate suferi din cauza caniculei şi poate muri ca urmare a hipertermiei.
Cercetătorii nu pot estima temperatura exactă la care un copil ar face insolaţie, însă creşterea temperaturii sale corporale peste 40°C pentru o perioadă îndelungată poate duce la deces. Studiul efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Arizona şi Universitatea San Diego din California s-a bazat pe date obţinute în urma simulării temperaturii corporale a unui copil în vârstă de doi ani.
Efectele hipertermiei şi insolaţiei sunt înlănţuite. Unele persoane care supravieţuiesc unor astfel de evenimente pot rămâne cu daune majore la nivelul creierului şi a altor organe.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...