marți, octombrie 3, 2023
AcasăPrima PaginăCornişa se deschide de Ziua României

Cornişa se deschide de Ziua României

Botoşănenii au un motiv în plus să aştepte cu nerăbdare Ziua Naţională a României. Primarul Cătălin Flutur a anunţat ieri data deschiderii Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.

„Îmi doresc la 1 Decembrie să deschidem patinoarul de la Cornişa, dacă semnăm procesul verbal de predare – primire şi dacă obţinem toate autorizările. Măcar de 1 Decembrie şi toată luna decembrie să marcăm cumva printr-o realizare şi Centenarul. Nu este exclus, pentru a onora iubitorii de patinaj să montăm şi celălalt patinoar din oraş”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, la acea dată va fi deschis patinoarul, celelalte obiective din zona bazinelor interioare, dar şi terenurile de sport.

Comisia de recepţie condusă de Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul primăriei, a încheiat vizualizarea obiectivelor şi se află acum la partea de redactare a documentelor. „S-a făcut tot ce înseamnă parte de verificări, măsurători atât de către cei care predau, cât şi de cei care preiau. Suntem la faza de întocmire a documentelor finale. Deci partea de recepţie fizică s-a făcut. Sperăm să intrăm cu procesul verbal de preluare a Parcului Cornişa cât mai repede şi în Consiliul Local ca să trecem la partea de autorizări”, a mai explicat Cătălin Flutur.

 

Soluţie provizorie pentru canalizare

 

Cât priveşte partea de canalizare, până la racordarea reţelei din zona de agrement la canalizarea oraşului, va fi folosit un bazin colector vidanjabil, fiind semnat în acest sens şi contractul cu o firmă de profil. De partea de autorizare a obiectivelor din Parcul Cornişa se vor ocupa reprezentanţii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement.

Prin Direcţia Edilitare din cadrul primăriei, se analizează posibilitatea înfiinţării unei linii de maxi taxi până la Parcul Cornişa.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013, însă au avut multe întreruperi. Vecinătatea cu o unitate militară a impus modificarea unor soluţii tehnice, dar şi reamplasarea unor obiective.

Parcul este amenajat pe 48 de hectare şi include piscină acoperită, bazin exterior, bazine pentru copii, tobogane, saune de diferite tipuri, patinoar artificial pentru patinaj şi curling, terenuri de sport pentru minifotbal, handbal şi tenis de câmp, amfiteatru în aer liber unde vor fi organizate concerte, dar şi spectacole de teatru, lac cu bărci şi râu artificial pentru rafting (urcarea din lac a amatorilor de senzaţii tari şi a bărcilor se va face pe o bandă transportoare), piste pentru biciclişti, loc amenajat pentru skateboard, perete pentru escaladă, zone food-court, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă şi pentru copii cu dizabilităţi, locuri de parcare.

Partea de bazine interioare arată spectaculos. În clădire se află piscina interioară cu fotolii de hidromasaj, duşuri pentru coloana cervicală şi perdea de apă şi o piscină pentru copii.

Zona de SPA include saună finlandeză uscată, cu aromoterapie, saună umedă, cu sare, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale – unde apa cade ca o ploaie şi este completată cu sunete specifice unei plaje cu pescăruşi, bazin de hidromasaj, cameră de relaxare, hamam (n.r.- baie turcească), bazin cu apă răcită şi sală de forţă.

Acest mega proiect al municipalităţii a presupus un efort financiar de peste 80 de milioane de lei.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...