Viaţă curmată de dorul părinţilor

Un adolescent în vârstă de 17 ani şi-a pus capăt zilelor de dorul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate. Gestul şocant al tânărului a fost descoperit sâmbătă chiar de către o rudă de-a sa. Profitând de faptul că era singur acasă, băiatul şi-a pus capăt zilelor cu un ştreang improvizat.

Tânărul era abătut de mai mult timp, unul dintre motive fiind lipsa aproape permanentă a părinţilor din viaţa lui. Cei doi erau plecaţi în Germania de mai mult timp, unde munceau şi trimiteau bani acasă. De altfel, situaţia materială a tânărului era una foarte bună, acesta locuind într-o casă cu etaj din localitatea Draxini, împreună cu mătuşile sale, însă ceea ce îi lipsea erau chiar părinţii, el fiind unicul lor copil.

Rudele au apelat disperate serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă cu medic, care din păcate nu a mai putut face nimic pentru salvarea copilului. „Ne-am deplasat la faţa locului pentru un pacient aflat în stop cardio-respirator. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru reanimarea acestuia, fiind declarat decesul, care cel mai probabil a survenit în urma unei asfixii mecanice. Acest lucru va fi însă stabilit cu exactitate de către medicii legişti”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cadrele medicale au fost nevoite să le acorde asistenţă şi celor două mătuşi ale băiatului, care au suferit puseuri de tensiune după ce medicii au declarat decesul, ambele ajungând la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cazul a fost preluat de Poliţie, care a demarat o anchetă, solicitând şi efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Tragedii similare în judeţ

 

Problemele familiale sunt tot mai des printre cauzele care se regăsesc în tentativele de suicid ale tinerilor din Botoşani. Anul trecut, adusă în pragul unei căderi psihice din cauza certurilor dintre părinţi, o fetiţă de 13 ani, din Roşiori, a băut hipoclorit pentru a-şi pune capăt zilelor. Din fericire, bunica, la care aceasta se mutase tocmai din cauza divergenţelor dintre părinţi, a sunat la timp la 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă cu medic, care i-a acordat primul ajutor.

„Astfel de gesturi sunt un strigăt din partea copiilor în situaţii ca aceasta, în care părinţii sunt prea absorbiţi de propriile conflicte şi probleme şi nu îşi dau seama că între ei este un copil, pe care îl expun tuturor acestor ieşiri violente. Fetele sunt mai predispuse la astfel de gesturi”, a precizat un psiholog botoşănean.

Afirmaţia specialistului este confirmată şi de statistici, care arată că, în ultimii ani, zeci de copile au încercat să-şi pună capăt zilelor. Cel mai recent exemplu este al tinerei care a înghiţit un pumn de pastile din dorinţa de a se sinucide, după ce nu a mai rezistat să îşi vadă părinţii în stare de ebrietate în permanenţă şi certându-se.

Chiar şi luna trecută, o fată de 15 ani a ajuns la spital cu ambulanţa SMURD, după ce a înghiţit mai multe pastile destinate afecţiunilor cardiace. Copila, din Dorohoi, a ajuns la spital după ce a asistat la o nouă ceartă între părinţi.

Acum doi ani, o adolescentă în vârstă de 16 ani s-a aruncat de la geamul apartamentului social în care fusese cazată de conducerea DGASPC, în timp ce în casă se afla un instructor de educaţie. Tânăra a supravieţuit impactului cu solul, dar a murit câteva ore mai târziu în Secţia de Pediatrie, nu înainte de a mărturisi că nu şi-a dorit să moară, ci să-şi aducă mama acasă.

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU