spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăViaţă curmată de dorul părinţilor

Viaţă curmată de dorul părinţilor

Un adolescent în vârstă de 17 ani şi-a pus capăt zilelor de dorul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate. Gestul şocant al tânărului a fost descoperit sâmbătă chiar de către o rudă de-a sa. Profitând de faptul că era singur acasă, băiatul şi-a pus capăt zilelor cu un ştreang improvizat.

Tânărul era abătut de mai mult timp, unul dintre motive fiind lipsa aproape permanentă a părinţilor din viaţa lui. Cei doi erau plecaţi în Germania de mai mult timp, unde munceau şi trimiteau bani acasă. De altfel, situaţia materială a tânărului era una foarte bună, acesta locuind într-o casă cu etaj din localitatea Draxini, împreună cu mătuşile sale, însă ceea ce îi lipsea erau chiar părinţii, el fiind unicul lor copil.

Rudele au apelat disperate serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă cu medic, care din păcate nu a mai putut face nimic pentru salvarea copilului. „Ne-am deplasat la faţa locului pentru un pacient aflat în stop cardio-respirator. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru reanimarea acestuia, fiind declarat decesul, care cel mai probabil a survenit în urma unei asfixii mecanice. Acest lucru va fi însă stabilit cu exactitate de către medicii legişti”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cadrele medicale au fost nevoite să le acorde asistenţă şi celor două mătuşi ale băiatului, care au suferit puseuri de tensiune după ce medicii au declarat decesul, ambele ajungând la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cazul a fost preluat de Poliţie, care a demarat o anchetă, solicitând şi efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Tragedii similare în judeţ

 

Problemele familiale sunt tot mai des printre cauzele care se regăsesc în tentativele de suicid ale tinerilor din Botoşani. Anul trecut, adusă în pragul unei căderi psihice din cauza certurilor dintre părinţi, o fetiţă de 13 ani, din Roşiori, a băut hipoclorit pentru a-şi pune capăt zilelor. Din fericire, bunica, la care aceasta se mutase tocmai din cauza divergenţelor dintre părinţi, a sunat la timp la 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă cu medic, care i-a acordat primul ajutor.

„Astfel de gesturi sunt un strigăt din partea copiilor în situaţii ca aceasta, în care părinţii sunt prea absorbiţi de propriile conflicte şi probleme şi nu îşi dau seama că între ei este un copil, pe care îl expun tuturor acestor ieşiri violente. Fetele sunt mai predispuse la astfel de gesturi”, a precizat un psiholog botoşănean.

Afirmaţia specialistului este confirmată şi de statistici, care arată că, în ultimii ani, zeci de copile au încercat să-şi pună capăt zilelor. Cel mai recent exemplu este al tinerei care a înghiţit un pumn de pastile din dorinţa de a se sinucide, după ce nu a mai rezistat să îşi vadă părinţii în stare de ebrietate în permanenţă şi certându-se.

Chiar şi luna trecută, o fată de 15 ani a ajuns la spital cu ambulanţa SMURD, după ce a înghiţit mai multe pastile destinate afecţiunilor cardiace. Copila, din Dorohoi, a ajuns la spital după ce a asistat la o nouă ceartă între părinţi.

Acum doi ani, o adolescentă în vârstă de 16 ani s-a aruncat de la geamul apartamentului social în care fusese cazată de conducerea DGASPC, în timp ce în casă se afla un instructor de educaţie. Tânăra a supravieţuit impactului cu solul, dar a murit câteva ore mai târziu în Secţia de Pediatrie, nu înainte de a mărturisi că nu şi-a dorit să moară, ci să-şi aducă mama acasă.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...