marți, martie 19, 2024
AcasăPrima PaginăCarnagiu pe şosea la prima ninsoare

Carnagiu pe şosea la prima ninsoare

O femeie şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte persoane, dintre care doi copii, au ajuns ieri la spital în urma a două accidente înregistrate aproape în acelaşi timp, pe un drum acoperit cu zăpadă. Primul accident a avut loc pe DN28 B, în localitatea Zăiceşti, fiind implicate un microbuz Priscom, în care se aflau 23 de pasageri, şi o Dacia 1310. Microbuzul mergea dinspre Flămânzi spre Botoşani, iar într-o curbă, înainte de pădurea de la Buda, a fost izbit violent frontal de Dacia, care a intrat pe contrasens. În urma impactului, microbuzul a fost pur şi simplu aruncat pe câmp, iar Dacia s-a transformat într-un morman de fiare şi a ajuns tot pe câmp.

În autoturism se aflau şase persoane, patru adulţi şi doi copii. O femeie în vârstă de 34 de ani, din Focşani, împreună cu fetiţa de opt ani şi o nepoată de şase ani, fuseseră luate la ocazie. Impactul devastator i-a provocat răni grave femeii, aceasta intrând în stop cardio-respirator imediat după impact. Şi celelalte persoane din autoturism au suferit răni, fiind transportate la spital.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, echipaje de pompieri şi poliţie. „Am fost solicitaţi la un accident rutier cu şase victime, din care am preluat o pacientă de sex feminin aflată în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au fost începute la locul solicitării şi continuate până la UPU. Din păcate nu a răspuns pozitiv, fiind declarat decesul. O altă pacientă, minoră, a fost transferată la Iaşi cu un traumatism cranian şi hematom cranian”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Cealaltă minoră, de opt ani, a rămas internată la Pediatrie, în timp ce cealaltă femeie adultă din maşină, de 38 de ani, a fost internată pe reanimare cu un traumatism abdominal sever.

La spital au ajuns şi şoferul autoturismului, în vârstă de 51 de ani, dar şi o altă persoană care era pasageră în maşină.

 

Salvare blocată de un utilaj de deszăpezire

 

Echipajele de salvatori au întâmpinat dificultăţi pe drumul până la locul accidentului, dar şi spre spital, cu victimele la bord. În pădurea de la Lebăda ambulanţa înainta cu greu din cauza maşinilor care patinau şi blocau drumul, iar când salvatorii au încercat să plece de la locul accidentului cu victimele, calea le-a fost blocată de către un utilaj de deszăpezire, intrat pe contrasens dinspre Botoşani, stârnind furia celor aflaţi la faţa locului.

 

Serie de accidente pe drumuri

 

Aproape în acelaşi timp, un alt accident a avut loc în dreptul mănăstirii Zosin, unde două autoturisme s-au izbit din cauza zăpezii de pe carosabil şi a derapajului uneia dintre ele. Două persoane au ajuns la spital, una cu un traumatism facial deschis.

Seria accidentelor a început însă de dimineaţă. O autoutilitară s-a răsturnat pe drumul naţional DN 29 D, la ieşirea din municipiul Botoşani spre Ştefăneşti, pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă. Într-o curbă, maşina a intrat în derapaj, a prins acostamentul, iar apoi s-a răsturnat.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...