Pieton în stare critică după un accident

0
0

Un cumplit accident rutier a avut loc ieri dimineaţă pe drumul european E58, care leagă Botoşaniul de Suceava. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a unui bărbat şi a avut loc la Brehuieşti, în momentul în care victima, I.B. în vârstă de 65 de ani, din localitate, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În momentul respectiv prin dreptul său trecea un Audi A5, condus de M.D., în vârstă de 33 de ani, maşina lovindu-l pe acesta cu partea dreaptă, respectiv oglinda retrovizoare. Pietonul a fost trântit pe asfalt, unde a rămas în stare de semiconştienţă, pierzând foarte mult sânge de la traumatismul facial.

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat bărbatului primul ajutor, după care l-a transportat la Urgenţe. „Am fost solicitaţi pentru victima unui accident rutier. La faţa locului am găsit un pacient de sex masculin, de 65 de ani, cu politraumatism prin accident rutier, abdomen acut chirurgical, traumatism cranio facial, plagă zdrobită frontală. A fost transportat la Urgenţe, unde a fost stabilizat, ulterior fiind dus în sala de operaţii”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost operat de urgenţă de o echipă de mai mulţi medici, acesta suferind leziuni foarte grave la nivelul ficatului şi intestinului, iar după operaţie a fost internat pe secţia de reanimare, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, care a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza producerii accidentului şi gradul de vinovăţie al celor implicaţi, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

 

+0 -0

se încarcă...