spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăScandal de la organigrama Urban Serv

Scandal de la organigrama Urban Serv

Consilierii municipali botoşăneni au revocat joi, la solicitarea Instituţiei Prefectului, hotărârea prin care au votat noua organigramă şi statul de funcţii de la societatea Urban Serv. Practic, reprezentanţii Prefecturii au fost de aceeaşi părere cu Oana Georgescu, secretarul municipiului, care a apreciat că nu consilierii municipali trebuie să voteze organigrama, ci Consiliul de Administraţie al societăţii Urban Serv.

„Eu îi mulţumesc domnului prefect pe această cale, că a lăsat la o parte barierele politice şi a avut curajul să izbească de pământ această hotărâre. Noi, aici, zile întregi şi ore-n şir am dezbătut şi am spus că este ilegală şi nu este normal ceea ce facem. Şi iată că dreptatea a învins, înseamnă că mai este o urmă de speranţă în România, democraţia nu a murit odată cu PSD-ul şi sperăm să nu moară”, a spus consilierul liberal, Eugen Ţurcanu.

Consilierul liberal a cerut ca organigrama şi statul de funcţii de la Urban Serv să fie prezentate. „Cu alte cuvinte, domnilor Chiru şi Brânzei, dacă tot sunteţi acolo (reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Urban Serv– n.r.) şi aveţi informaţii clasificate transmiteţi-le şi nouă, daţi-ne să semnăm un angajament că nu le devoalăm”, a spus Eugen Ţurcanu.

 

Primarul cere prezentarea organigramei

 

Primarul Cătălin Flutur a cerut ca organigrama şi statul de funcţii de la Urban Serv să fie prezentate reprezentanţilor primăriei. „Nu avem ce discuta legat de decizia Prefecturii. Noi le-am făcut o adresă să ni se prezinte organigrama şi statul de funcţii şi ni s-a răspuns că nu e treaba noastră”, a întrebat Cătălin Flutur.

Mihai Tincu i-a dat asigurări edilului că va primi răspuns în scris.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a arătat că punctul de vedere al Prefecturii „suportă nuanţe”, deoarece practica în ţară nu este unitară în privinţa aprobării organigramei societăţilor din subordinea Consiliului Local şi a prezentat că astfel de hotărâri au fost aprobate de consiliile locale din Craiova, Caracal, Giurgiu, Râmnicu Vâlcea. Liberalii i-au cerut viceprimarului să prezinte şi hotărârile din Alexandria – Teleorman.

 

Organigramă aprobată în septembrie

 

Noua organigramă a societăţii de salubrizare a fost aprobată de Consiliul de Administraţie pe 14 septembrie. „Această organigramă nu a fost contestată de nimeni. Noi am votat-o în septembrie, dar pentru a nu mai exista interpretări, Consiliul de Administraţie s-a întrunit în şedinţă pe 11 decembrie şi a validat încă o dată aceeaşi organigramă. Cu alte cuvinte, este valabilă şi va fi comunicată de conducerea de la Urban Serv şi primăriei”, a spus Florin Egner.

Practic, noua organigramă include postul de director de producţie, în locul directorului adjunct, post deţinut de Cezar Nicuţă. Acesta s-a adresat instanţei şi are deschise mai multe procese. Pentru ocuparea funcţiei de director de producţie va fi organizat un concurs.

„Lucrurile la Urban Serv au intrat în normalitate”, a mai spus Florin Egner.

Procedura de stabilire a noilor administratori este finalizată, urmând ca în prima zi a săptămânii viitoare să fie anunţate rezultatele. La concurs au participat Viorica Andronachi (director economic la Direcţia Silvică), Florin Egner (directorul Zonei Metropolitane Botoşani), Dan Pădurariu (director ARR), Andrei Beilic (şef sector în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale), Ioan Comariţa (şef serviciu în cadrul Eltrans), Mihail Ghiorghiu (şef serviciu Urban Serv, fost director, respectiv inginer şef al acestei societăţi) şi Sorin Niculăesa. Primii patru candidaţi fac parte şi din actualul CA şi se bucură de susţinerea PSD. De acelaşi sprijin are parte şi Ioan Comariţa şi, cel mai probabil şi Sorin Niculăesa, consilier juridic şi fost viceprimar al comunei Copălău. Singurul care nu face parte din tabăra social democrată este Mihail Ghiorghiu.

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...