spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăHoţii trec la atacuri de groază

Hoţii trec la atacuri de groază

Municipiul Botoşani a ajuns la cheremul hoţilor. Sâmbătă seara, doi botoşăneni care locuiesc în cartierul „Lebăda” au fost prădaţi de hoţi. Spărgătorii au intrat peste ei în casă, i-au bătut, după care i-au legat şi le-au furat o parte din bunuri. După ce atacatorii au dispărut, femeia în vârstă de 68 de ani a reuşit să se dezlege şi a sunat la 112, botoşăneanca fiind transportată la spital cu o ambulanţă.

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au deschis o anchetă în vederea identificării autorilor. Potrivit primelor informaţii, ar fi fost vorba de trei indivizi, care au reuşit să plece cu mai multe bijuterii.

„În cauză s-a deschis o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. Efectuăm cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta”, a declarat Alexandra Dascălu, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

 

Infractor prins în casă de proprietar

 

Atacul a venit după ce vineri un alt botoşănean, care locuieşte în cartierul Griviţa, s-a trezit cu un hoţ în locuinţă. Bărbatul venise să mănânce, iar hoţul, care nu se aştepta la acest lucru, a sărit de la etaj, încercând să-şi asigure scăparea.

În schimb, în urma intervenţiei vecinilor, suspectul a fost prins şi a fost predat poliţiştilor, asupra lui fiind găsite mai multe chei. „În acest caz, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat”, a  adăugat Alexandra Dascălu.

 

Serie neagră de furturi

 

Furturile se înscriu într-o adevărată serie neagră. În luna noiembrie, inclusiv şeful IPJ Botoşani a fost victima hoţilor. Atunci, persoane necunoscute au profitat de faptul că acesta lipsea de la domiciliu, i-au intrat în locuinţă şi i-au furat mai multe bunuri în valoare de 20.000 de lei. Furtul a avut loc în cartierul rezidenţial „AlfaLand”, aflat tot în zona „Lebăda”.

La începutul acestui an, un fost poliţist care locuieşte la ieşirea din municipiu, în zona „Lebăda”, a fost şi el prădat de persoane necunoscute, care au reuşit să-i fure bani şi bijuterii în valoare de aproape 90.000 de lei.

 

 

 

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Se mai 0lang milițienii de venituri mici. Intr-Un timp făceau și proteste în fata guvernului și aruncau cu chipul pe jos. Dar văd ca aproape de 1 miliard lei vechi bani ținuți în casa în afară de banii de la banca sunt bani la care alți oameni cinstiți care muncesc de dimineață până seara nici nu au văzut atata bănet adunat la un loc. De ce se face anchete secreta privind pe șeful politiei? A declarat mai putini bani furați?

Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...