marți, martie 19, 2024
AcasăPrima PaginăScandal cu pumni şi anchete la Prefectură

Scandal cu pumni şi anchete la Prefectură

Scene suprarealiste parcă desprinse dintr-un film cu interlopi s-au petrecut la Botoşani.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a anunţat ieri că a depus plângere penală împotriva unuia dintre directorii Urban Serv, Cezar Nicuţă, pe care-l acuză de ultraj.

Se pare că totul a pornit la finalul anului trecut, când Consiliul Judeţean (CJ) a organizat un concurs pentru ocuparea unui post de inspector în Corpul de Control. La concurs a participat şi Cezar Nicuţă, care este în concediu medical de la Urban Serv. Prefectul Dan Şlincu a schimbat un membru al Comisiei de examinare, mai exact pe reprezentantul funcţionarilor publici, lucru care l-a nemulţumit de Cezar Nicuţă, care, în ultima perioadă, şi-a parcat maşina pe locurile rezervate Prefecturii, şicanându-l pe reprezentantul guvernului în teritoriu. De altfel, şi ieri dimineaţă maşina lui Cezar Nicuţă era parcată pe un loc din faţa Prefecturii.

Prefectul a depus plângere penală

 

„Am depus ieri (n.r. – miercuri) o plângere penală împotriva unui membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Este vorba de domnul Cezar Nicuţă, care ieri dimineaţă (n.r. – miercuri) a intrat abuziv în biroul meu, după ce a avut o altercaţie cu jandarmul de serviciu de la intrarea în instituţie. Ajuns în biroul meu, dânsul mi-a reproşat pe un ton ridicat şi atitudine agresivă, că de când prefectul se ocupă de parcarea din faţa instituţie, parcare care este administrată de Instituţia Prefectului, şi de ce mi-am permis eu să schimb un membru într-o comisie de concurs la care dânsul a participat. Este vorba de un concurs organizat de Consiliul Judeţean pentru ocuparea postului de inspector Corp control, concurs care a avut loc în luna decembrie. L-am invitat pe domnul Nicuţă să părăsească biroul”, a declarat prefectul.

Mai mult, acesta susţine că miercuri seară, în jurul orei 18:00, Cezar Nicuţă l-a urmărit cu maşina sa, o parte din drumul spre casă, mai exact până la ieşirea din oraş spre Dorohoi. Dan Şlincu afirmă că va solicita ATOP şi CJ, instituţia care l-a nominalizat în ATOP, să ia măsuri. „Voi informa în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri) şi Ministerul de Interne cu privire la acest incident de securitate”, a conchis prefectul.

 

Nicuţă l-a reclamat pe prefect la IPJ Botoșani şi Guvern

 

Cezar Nicuţă a recunoscut incidentul, însă afirmă că cel agresat ar fi fost el şi nu prefectul, motiv pentru care a depus o plângere penală pentru agresiuni împotriva lui Dan Şlincu. Acesta povesteşte că a lăsat maşina pentru câteva minute în faţa Prefecturii, iar la întoarcere jandarmul de la poarta instituţiei i-ar fi reproşat că a parcat pe locul prefectului. Atunci, ar fi mers în birou la prefect să discute cu acesta şi că aici ar fi izbucnit scandalul. „Se aude pe înregistrarea audio cum m-a lovit şi îmbrâncit prefectul şi m-a scos afară din birou. Am o înregistrare audio cu toată tărăşenia, drept pentru care am depus o plângere ieri după amiază (n.r. – miercuri) la IPJ Botoşani… Am făcut un memoriu către Direcţia prefecturi din cadrul MAI. Aşteptăm să vedem ce decizie va lua Parchetul”, a povestit Nicuţă

Referitor la acuzaţiile că l-ar fi urmărit pe prefect, acesta a declarat: „Să înţeleg că dacă ne vedem într-o intersecţie şi sunt în spatele maşinii dumneavoastră vă urmăresc? Dacă domnul prefect circulă prin oraş noi trebuie să ne ascundem? Mâine, poimâine ne trezim că şi prefectul la Botoşani circulă cu jandarmeria în faţă să nu fie urmărit”.

 

Modificarea comisiei aflată „pe surse”

 

Directorul Urban Serv s-a arătat într-adevăr deranjat că şeful Instituţiei Prefectului a schimbat un membru din comisia concursului la care a participat, susţinând că persoana nominalizată de prefect în comisie este într-o „relaţie de duşmănie de câţiva ani” cu el. „Care a fost calitatea dumnealui când a solicitat înlocuirea unuia dintre membrii comisiei de concurs cu câteva zile sau o săptămână înainte de concurs, pentru că persoana respectivă care era în comisie iniţial, din câte am aflat şi eu ulterior, era la serviciu, nu era în concediu medical, nu era în delegaţie, nu era în concediu de odihnă, nu era detaşată? Care este motivarea pentru care Instituţia Prefectului se implică în organizarea de concursuri ale altor instituţii?”, a mai spus Nicuţă, adăugând că a aflat de modificarea componenţei comisiei de evaluare „pe surse”.

De remarcat, că soţia lui Cezar Nicuţă, Cristina Nicuţă, este şefa de cabinet a preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, lucrând cu acesta şi în perioada în care a fost prefect.

 

„O să facem o sesizare la DNA”

 

Cezar Nicuţă susţine că a promovat examenul şi că, de fapt, acesta ar fi fost „anulat, pentru că s-a greşit modalitatea de punctaj”. „Este o altă chestiune care naşte suspiciuni şi întrebări, dar dacă domnul prefect doreşte, o să facem o sesizare la DNA să vedem… care a fost motivarea prefectului în ceea ce priveşte înlocuirea unor membri ai comisei”, a mai declarat Cezar Nicuţă.

Pe site-ul CJ sunt publicate două anunţuri, unul din 4 decembrie 2018, în care se precizează că toţi cei trei candidaţi, Adina-Elena Huţanu, Carmen Chiţac şi Cezar Nicuţă, au fost declaraţi admişi în „faza selecţiei de dosare” şi unul din 13 decembrie 2018, în care se precizează că în urma unei adrese a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici „Consiliul Judeţean anunţă suspendarea concursului” şi că procedura va fi reluată „în condiţiile legii”.

Preşedintele CJ nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

Cezar Nicuţă este în război şi cu conducerea Urban Serv după ce Consiliul de Administraţie a desfiinţat postul pe care-l deţinea. Când s-a luat decizia, el se afla în concediu medical şi a deschis mai multe acţiuni în justiţie împotriva conducătorilor societăţii de salubritate.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...