spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăComună îndoliată cu sinucideri duble

Comună îndoliată cu sinucideri duble

Întreaga comunitate dintr-o localitate din judeţul Botoşani este în stare de şoc, după sfârşitul săptămânii trecute. La interval de doar câteva ore, doi bărbaţi au fost găsiţi fără suflare în comuna Mileanca ambii alegând să-şi pună capăt zilelor spânzurându-se. Cei doi nu au însă nici o legătură unul cu altul, totul fiind o coincidenţă sumbră.

Primul caz a fost al unui bărbat în vârstă de 49 de ani. Acesta a fost găsit sâmbătă spre amiază în propria casă, spânzurat de clanţa uşii. Descoperirea macabră a fost făcută de o vecină de-a bărbatului, îngrijorată că nu îl văzuse pe acesta deloc pe parcursul zilei. Femeia a sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţă, care însă nu a mai putut face nimic pentru bărbatul care i-a şocat pe cei care l-au găsit, prin determinarea pe care a avut-o pentru a-şi pune capăt zilelor în acel fel.

 

Cadavru descoperit pe terenul de sport

 

La câteva ore distanţă, un sătean care trecea prin dreptul terenului de sport din zonă, a observat trupul unui bărbat într-un copac din apropiere. În momentul în care s-a apropiat, acesta şi-a recunoscut un vecin, în vârstă de 48 de ani, care şi-a pus capăt zilelor tot cu ajutorul unui ştreang improvizat. Din păcate, nici în acest caz intervenţia cadrelor medicale nu a mai putu salva pacientul, decesul survenind cu mai mult timp în urmă.

Ambele trupuri au fost preluate de medicii legişti, care urmează să efectueze necropsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor morţii. „Cadavrele nu prezentau urme de violenţă. Au fost deschise dosare penale pentru moarte suspectă şi se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de producere a evenimentelor”, a precizat ofiţerul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

 

Caz similar în localitate

 

Cazul vine la mai puţin de un an după ce o altă întâmplare a zguduit comunitatea din Mileanca. Atunci, imediat după Paşte, doi soţi au fost găsiţi fără suflare în propria gospodărie, după ce şi-au pus capăt zilelor tot prin spânzurare.

Medicii specialişti sunt de părere că astfel de cazuri pot apărea la orice persoană, diagnosticată sau nu cu depresie, dar care suferă un episod depresiv sever, care nu este observat sau diagnosticat de către un specialist sau care nu este tratat la timp. Chiar şi aşa, în episoade severe, uneori nici medicaţia nu face faţă, de cele mai multe ori fiind indicat ca astfel de persoane să fie sub supraveghere medicală sau cel puţin în preajma unor fiinţe dragi sau a unor apropiaţi cu care să poată discuta.

În ultima perioadă medicii au observat că metodele alese de botoşăneni pentru a-şi pune capăt zilelor sunt tot mai violente şi lasă tot mai puţin loc de supravieţuire.

Numărul sinuciderilor creşte alarmant

 

Numărul sinuciderilor a crescut alarmant în ultimii ani, ajungând la aproximativ 100 pe an. Potrivit statisticilor, botoşănenii, în principal cei în vârstă, alegând să-şi pună capăt zilelor din cauza singurătăţii, a problemelor financiare sau a celor de sănătate. „Prin sinucidere, o persoană îşi anulează existenţa în mod voit. Când, însă, are o problemă existenţială şi ar dori ca cei din jur să ştie că el are o problemă, atunci recurge la tentativă, tentativa nefiind un act care să ducă într-un sfârşit la anularea existenţei, ci mai degrabă un strigăt de ajutor ca, cei din jur să înţeleagă şi să-i vină în ajutor. De aceea la fiecare sinucidere realizată sunt cel puţin zece tentative sinucidere”, a precizat medicul Nicolae Vad, specialist în psihiatrie, care adaugă că, de regulă, tentativa de sinucidere este specifică vârstelor tinere, în special sexului feminin. În timp ce suicidul realizat este specific vârstei mijlocii a sexului masculin.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...