Paznicii vor să bage în insolvenţă Nova Apaserv

0

Firma de pază Cosmin Guard a cerut în instanţă insolvenţa operatorului judeţean de apă, Nova Apaserv. Reprezentanţii societăţii sunt nemulţumiţi că Nova Apaserv nu a mai plătit de luni bune facturile pentru serviciile de pază prestate, care se ridică la ordinul zecilor de mii de lei. Astfel, situaţia Nova Apaserv, care este şi aşa una destul de dificilă din punct de vedere economic, datoriile depăşind de doi ani cifra de afaceri, iar capitalurile proprii ajungând la cel mai scăzut nivel, devine critică.

Dosarul de insolvenţă a fost înregistrat la Secţia „Falimente” a Tribunalului Botoşani pe 22 februarie şi încă nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Potrivit legislaţiei, un creditor poate solicita insolvenţa unei firme dacă aceasta nu şi-a achitat facturile de mai mult de 90 de zile.

Directorul general Nova Apaserv, Albert Tănasă, nu a putut fi contactat, dar directorul comercial, Cristian Romanovschi, a admis că datoriile către Cosmin Guard ar fi mai vechi. „Eu nu prea am ce să comentez, dar, din câte ştiu, este depusă o cerere de către Cosmin Guard. Nu avem niciun proces cu ei, dar ar fi vreo patru facturi restante. Nu ştiu să spun exact suma, pentru că nu mă ocup eu de plăţi”, a declarat Cristian Romanovschi.

Reprezentanţii Cosmin Guard nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Cel mai probabil situaţia de la Nova Apaserv va fi discutată în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Botoşani, deşi nu a fost trecută pe ordinea de zi.

 

(V.S.)

+0 -0
se încarcă...