Plombări pe drumul strategic anunţate în şedinţa de CJ (video)

0

Anularea licitaţiei pentru drumul strategic i-a alarmat pe consilierii judeţeni ai opoziţiei, care, în cadrul şedinţei ordinare de ieri, au făcut o interpelare în acest sens prin vocea liderului de grup, Gheorghe Sorescu. „El (n.r. – drumul strategic) este o realizare care va să vie. Întrebarea mea este, dat fiind faptul că cu siguranţă lucrurile se vor duce undeva în… vor mai dura câteva luni, ce aveţi în vedere pentru rezolvarea problemelor de trafic pe acel drum strategic?… Problema este că sunt foarte mulţi oameni care circulă pe acel drum şi este o zonă care ar trebuie să fie maxim interes pentru judeţul Botoşani”, a fost interpelarea vicepreşedintelui PNL Botoşani.

Răspunsul a venit din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Birta, care a declarat că urmare a acestei situații, se va interveni cu plombări în regie proprie pe cele două tronsoane de drum care arată cel mai jalnic: Răuseni – Todireni – Truşeşti şi Talpa – Todireni. „Situația este destul de delicată legat de această zonă. Facem o analiză și evaluare în teren și vom interveni pe tronsonul Talpa – Todireni și Răuseni – Trușești cu plombări la cald, reparații. Cetățenii din aceste zone nu mai pot aștepta atât de mult. Probabil că definitivarea acestor licitații vor duce până în august și suntem obligați să intervenim ca aceste tronsoane să fie cât de cât practicabile. Vom interveni în perioada imediat următoare cu prioritate pe aceste două tronsoane de drum”, a declarat Birta.

Niciun ofertant nu s-a prezentat la licitaţia pentru realizarea drumului strategic, deşi era o lucrare în valoare de aproape 55 de milioane de euro şi mai multe companii îşi arătaseră interesul şi chiar ceruseră clarificări la caietul de sarcini.

Timp de mai bine de un an, drumul strategic din judeţ a fost blocat de proceduri birocratice, fiind necesare mai multe avize, unele dintre ele chiar de la instituţii ale statului. Valoarea estimată a contractului pentru drumul strategic este de 254.036.553,75 lei fără TVA şi este împărţit în cinci loturi. Obiectivul de investiţii prevede modernizarea a 106,265 kilometri de drumuri judeţene din judeţele Botoşani şi Iaşi, reabilitarea a nouă poduri existente, construirea a trei poduri noi, amenajarea a cinci treceri la nivel cu calea ferată. Prin acest proiect vor fi modernizate patru tronsoane de drum judeţean situate pe teritoriul judeţului Botoşani – DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni) – precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi – D 282 H (Şipote – limită judeţ Botoşani).

+0 -0
se încarcă...