spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăCarieră medicală în Germania lăsată pentru Botoşani (video)

Carieră medicală în Germania lăsată pentru Botoşani (video)

Într-o perioadă în care tot mai mulţi tineri, printre care şi specialişti în domenii tot mai variate, aleg să părăsească ţara în căutarea unei vieţi mai bune o botoşăneancă a abandonat Germania pentru a rămâne în oraşul natal. Tânăra, care este medic specialist s-a hotărât să vină pe un post la Spitalul Judeţean, după ce se decisese să îşi depună dosarul pentru a lucra ca medic într-o unitate sanitară din Germania.

Oana Maria Matei  este botoşăneancă get-beget, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, iar la 32 de ani profesează ca medic specialist chirurgie plastică la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Aceasta s-a angajat de câteva zile pe Secţia Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, după susţinerea unui concurs, una dintre specializările deficitare din această unitate sanitară.

Tânăra nu se fereşte să recunoască faptul că la finalizarea rezidenţiatului s-a gândit mai întâi să migreze în străinătate, mai exact în Germania, fapt pentru care şi-a şi pregătit dosarul pentru a se angaja pe un post de medic în statul european. Ulterior însă, a văzut postul scos la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi a decis să se prezinte la concurs.

 

Vis transformat în realitate

 

În spate, tânăra doctoriţă are o poveste impresionantă, ajungând să fie cea ce şi-a dorit încă de mică. A ales chirurgia plastică în urma unui accident suferit de tatăl său. „Am dat specializarea în noiembrie, anul trecut, iar munca am început-o aici pe 1 aprilie. De mică am vrut chirurgia plastică. Tatăl meu, când aveam 10 ani, a suferit arsuri şi datorită acestui fapt am urmat Facultatea de Medicină şi apoi rezidenţiatul în chirurgie plastică, la Iaşi”, a spus medicul Oana Maria Matei, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă.

Botoşăneanca recunoaşte că şi-a dorit să profeseze în Germania, nu neapărat pentru salariile mai mari, ci pentru a avea şansa de a profesa şi de a putea creşte profesional, pentru că numărul posturilor scoase la concurs în România este în continuare unul foarte mic.

„Iniţial nu acesta era planul, să mă întorc în Botoşani. Este complicat cu posturile după terminarea rezidenţiatului şi atunci planul meu era să plec în Germania. Am văzut în decembrie postul scos în Botoşani şi am spus să încerc mai întâi la Botoşani, să văd ce o să fie, iar dacă nu luam, plecam în Germania, cum mi-am propus”, a mai spus tânărul specialist plastician.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...