vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăConcerte de 100.000 de euro la Cornişa

Concerte de 100.000 de euro la Cornişa

Botoşănenii vor avea parte de un eveniment de anvergură, în perioada 17-19 mai, când autorităţile locale vor organiza trei zile de spectacole pentru a marca Zilele oraşului şi deschiderea Parcului Cornişa. Potrivit primarului Cătălin Flutur manifestarea va costa aproximativ 100.000 de euro, iar cele două evenimente vor fi cuplate, dat fiind faptul că în acest an 23 aprilie, cade în Săptămâna Mare, când nu pot fi organizate petreceri.

„Nu e mare cheltuiala pentru că noi oricum organizam în fiecare an Zilele oraşului şi, vrând – nevrând, făceam două-trei zile de spectacole şi ne costa nişte bani. La anvergura Parcului Cornişa, care e ceva unic în România şi unic pentru Botoşani, este necesară şi o deschidere pe măsură, că altfel nu o să audă lumea de noi”, a declarat Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, în şedinţa din 24 aprilie consilierilor municipali li se va cere să aloce prin vot 200.000 de lei pentru organizarea de spectacole în zilele de 18 şi 19 mai, dedicate Zilelor oraşului. Pentru ziua de 17 mai, sunt discuţii avansate cu sponsorii, iar o parte din sumă va fi asigurată de la bugetul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, structură care administrează zona de agrement. „Ne programăm să obţinem şi 250.000 de lei din sponsorizări”, a mai spus primarul municipiului.

La eveniment vor fi invitaţi cei care s-au implicat în derularea acestui proiect, constructori, proiectanţi, consilieri locali din două – trei legislaturi, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, ADR Nord Est, de la AM POR. Cătălin Flutur a menţionat că va fi invitat şi primarul Ovidiu Portariuc, edil în mandatul căruia au fost începute lucrările la Cornişa.

 

Parc promovat la târgurile de turism

 

Până la acest eveniment, reprezentanţii DSPSA şi ai Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică se ocupă de promovarea zonei de agrement. Astfel, Parcul Cornişa a fost promovat la târgurile de turism organizate de la începutul acestui an. Mai mult, s-a luat legătura cu reprezentanţii celor trei aeroporturi din zonă, Iaşi, Suceava şi Bacău pentru a se pune la dispoziţie o locaţie pentru prezentarea acestei zone de agrement.

La Cornişa, patinoarul şi terenurile de sport dotate cu balon presostatice au fost deschise pe 28 decembrie 2018. Zona de bazine interioare a fost inaugurată pe 14 februarie. Cătălin Flutur a explicat că încasările obţinute până acum au acoperit valoarea facturilor la utilităţi, care este destul de mare.

Se estimează că încasările vor exploda în sezonul cald, când va fi deschisă şi partea de bazine exterioare. „În aproximativ un an de la deschidere ne vom face o imagine corectă şi coerentă pentru că grosul încasărilor şi ceea ce aşteaptă toată lumea este zona exterioară. Noi nu putem să anticipăm acum absolut nimic, dar important este faptul că am deschis, că în astea două luni, doar pe partea de interior sumele acoperă utilităţile”, a explicat primarul. Oficialul s-a declarat mulţumit de faptul că acest proiect ambiţios a fost dus la bun sfârşit şi că după mulţi ani botoşănenii au la dispoziţie o zonă unde să se relaxeze.

 

Programul spectacolelor

 

17 mai – Dr. Alban, Ottawan, Nana, Gelu Graur, Sound of Boney M Feat Sheyla Bonnick, Holograf

18 mai – Shift, Sore, Connect-R, DJ Rhynno feat Sylvia, Natalia Gordienko

19 mai – Ioana Ignat, Feli, Voltaj, Proconsul, Filarmonica Botoşani, Amadeus

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...