spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăDesfăşurare de forţe pentru inaugurarea Cornişa

Desfăşurare de forţe pentru inaugurarea Cornişa

Municipiul Botoşani se pregăteşte pentru cel mai mare eveniment din ultimii ani. Deschiderea Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, cuplată cu Zilele Municipiului, a angrenat o extraordinară desfăşurare de forţe pentru evenimentul programat a avea loc în perioada 17 – 19 mai. „Când noi spunem că facem un lucru, îl facem aşa cum l-am gândit. Va fi de departe cel mai mare spectacol care a fost vreodată la Botoşani, chiar dacă ni s-au tăiat fonduri, chiar dacă s-au pus oprelişti (din partea consilierilor PSD care nu au fost de acord să se aloce bani de la bugetul local pentru organizarea primei zile de festival – n.r.). Acum cred că au invocat ploaia, că altceva nu ne mai putea opri ca să nu iasă perfect, dar sunt convins că, chiar dacă plouă, va fi foarte multă lume. Aştept foarte multă lume să vină la aceste manifestări. I-am invitat la deschiderea oficială pe toţi cei care au fost implicaţi în obţinerea fondurilor şi realizarea zonei de agrement”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că mulţi sponsori au înţeles că este o ocazie unică de a fi alături de municipalitate în organizarea acestui eveniment, „mai ales pentru faptul că şi-au dat seama că este cel mai mare parc de agrement, cel mai complex din ţară”. „Este o ocazie unică pentru noi să facem în aşa fel încât să vină cât mai multă lume la Botoşani, o dezvoltare pe orizontală a Botoşaniului. Sunt foarte mulţi care au ajuns în această perioadă la Cornişa. Era singura noastră şansă să ieşim în faţă”, a concluzionat edilul.

Detalii puse la punct

 

De luni se lucrează la amplasarea scenei, a zonei pentru comercianţi, dar şi a parcului de distracţii pentru tineri. În zonă au ajuns ieri reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale pentru a pune la punct toate detaliile, în aşa fel încât să nu existe evenimente nedorite.

„Ieri (luni – n.r.) am demarat montarea scenei în faţa terenurilor de sport. De acolo plecând spre patinoar lăsăm un spaţiu liber, care va fi o piaţetă publică. De la patinoar spre zona de rafting, spre heleşteu, încep să amplaseze comercianţii tarabe şi cei care oferă servicii de  divertisment prin utilajele şi agregatele lor care necesită o montare mai specială. Aceasta va fi toată zona principală de servicii şi distracţie pe care o punem la dispoziţie în cele trei zile”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement. Potrivit acestuia, în zona amfiteatrului în aer liber vor fi foarte multe activităţi artistice ale trupelor şi asociaţiilor culturale.

Teste la râul de rafting şi tobogane

„Vineri vom da drumul la partea de lac artificial cu bărci şi hidrobiciclete. Tot de vineri vor fi probe asigurate de reprezentanţii unui ONG de rafting din zona Vatra Dornei – Bistriţa. I-am invitat să vină să facă probe la râul de rafting. Sunt oameni atestaţi în acest domeniu, care fac rafting pe Bistriţa cu turişti, de ani de zile. Tot vineri vom face teste şi la toboganele şi piscina exterioară”, a precizat Eugen Ţurcanu.

Lângă zona de agrement, pe terenul preluat recent de la Armată a fost amenajată o parcare, unde, potrivit estimărilor poliţiştilor de la Rutieră, vor putea fi lăsate aproximativ 3.000 de maşini.

„Avem artişti pentru toate gusturile”

Liviu Sorinel, impresarul implicat în organizarea spectacolelor, a estimat că în zonă este loc pentru aproximativ 20.000 de persoane, numărul participanţilor depinzând mult şi de condiţiile meteo. „Avem artişti pentru toate gusturile. O parte dintre artiştii internaţionali ajung joi la Botoşani. Am făcut în aşa fel încât să arate într-adevăr a festival. Vor fi multe lasere de ultimă generaţie şi va fi un adevărat spectacol de lumini, asigurat de HD Music România. Vor fi ecrane şi un sound îmbunătăţit care va urca până la 100.000 de waţi. Totul va suna şi va arăta foarte bine”, a spus acesta.

Chiar de joi vor fi făcute probe la scena mare. „Vor fi trei prezentatori. Unul dintre prezentatori Virgil Batista, MC la Radio One Bucureşti. Cealaltă prezentatoare va fi Aida Preda, interpretă de muzică uşoară şi etno. Alături de ei voi prezenta şi eu. Va mai veni un DJ de la Suceava, specializat în muzica anilor ’80 – ’90, începând de joi seara, inclusiv vineri. Va fi o bătălie între DJ în ziua de vineri, pe scenă. Unul cu muzică veche, unul cu muzică nouă, în aşa fel încât să facem atmosfera interesantă”, a explicat Liviu Sorinel.

Ambiţia organizatorilor este ca spectacolele de la Botoşani să se ridice la nivelul marilor festivaluri din ţară. „Ideea e că vrem să facem să arate a festival şi nu a o mică petrecere în Centrul Istoric. Festivalul nostru abia se naşte, dar vrem să fie frumos şi sănătos şi să crească mare de la an la an”, a concluzionat Liviu Sorinel.

 

Programul manifestărilor

17 mai

12.00 – 14.00: Parada mascotelor

14.00 – 15.00: “Soacra de cu trei nurori”, după Ion Creangă, spectacol susţinut de actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”

15.00 – 16.00: Spectacol de dans- Asociaţia „Cheia Sol”

16.00 – 17.00: “Fata babei şi fata moşului”, „Prostia omenească”, “Soacra cu trei nurori” – spectacol de teatru cu mici interpreţi

17.00 – 17.30: Spectacol cu mascote

18.00 – 24.00: spectacol cu artişti internaţionali şi naţionali la scena mare amplasată în zona terenurilor de sport – Sound of Boney M feat Sheila Bonnick, Nana, Ottawan, Dr. Alban, Holograf, Gelu Graur

 

18 mai

13.00 -18.00: Festivalul de interpretare şi creaţie „Tinere speranţe” – Asociaţia „Arlechin”

15.00 – 16.00: Atelier de dezvoltare muzicală

18.00 – 24.00: Spectacol scena mare: Filarmonica Botoşani, Shift, Sore, DJ Rynno feat Sylvia, Ioana Ignat&Band

 

19 mai

14.00 – 16.00: Spectacol de dans şi muzică Asociaţia „Cheia Sol”

16.00 – 17.00: “Nunta cu năbădăi”, „Fata bună, fata rea” – Spectacol de teatru cu mici interpreţi

18.00 – 24.00: Spectacol scena mare – Amadeus, Connect-R, Feli, Voltaj, Natalia Gordienko

bdr
bty
bty
bty
bty
bty
bdr
bty
bdr
bty
bty
bdr
bdr
bdr
bty
bdr
bty
bty

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...