sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăTesticule cusute cu aţă de papiotă

Testicule cusute cu aţă de papiotă

Cadrele medicale de la Spitalul Dorohoi au avut parte duminică de un pacient cum rar se poate întâlni, cazul fiind pe cât de grav, pe atât de şocant. Astfel, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Dorohoi, a ajuns la urgenţe în stare gravă după ce a încercat să se opereze singur, în propria gospodărie.

Necazul acestuia a început duminică dimineaţă, când a mers la cimitir pentru a curăţa un mormânt. O clipă de neatenţie a făcut însă ca acesta să alunece şi să cadă peste ţepuşele de la gărduleţul care împrejmuia mormântul. Una dintre bucăţile de metal i-a provocat acestuia o plagă adâncă chiar în zona testiculelor. Deşi cu o durere de neimaginat, dar şi o sângerare puternică, bărbatul a mers la domiciliu, unde a decis să rezolve problema de unul singur. Acesta a luat un ac, aţă de cusut şi s-a operat singur, fără anestezie, aplicându-şi nu mai puţin de şapte copci.

Ulterior, însă, starea acestuia a continuat să se deterioreze, din cauza durerilor, dar şi a pierderii masive de sânge, astfel că a decis să meargă la Centrul de Primiri Urgenţe din Dorohoi, unde a ajuns spre seară. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru în şoc hemoragic şi cu tensiune mică. A fost stabilizat, după care direcţionat către UPU Mavromati pentru consult de specialitate şi internare”, a precizat un medic din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe Dorohoi.

Ajuns la Botoşani, bărbatul a fost internat pe secţia de urologie a Spitalului Judeţean.

Medicii de la cele două spitale au rămas şocaţi de durerea suportată de bărbat, care s-a cusut „pe viu”, adică fără pic de anestezie, dar şi de cât de meticulos a fost, punând atât de multe „copci”. Întrebat fiind de ce a recurs la această procedură extrem de dureroasă, dar şi riscantă, bărbatul le-a replicat medicilor că „aşa a impus situaţia”.

Cazuri similare în judeţ

Cazul, pe cât de şocant este, le-a readus în atenţie medicilor faptul că mai mulţi botoşăneni au ajuns, de-a lungul ultimilor ani la spital cu probleme severe cauzate de faptul că au încercat să se trateze singuri, şi nu prin automedicaţie, ci prin metode extrem de traumatizante. În urmă cu doi ani, un bărbat de 43 de ani din Copălău a ajuns la spital după ce şi-a introdus singur în penis un furtun pentru scos vinul pentru că nu putea urina.

Nu mai departe de vara anului trecut, un bătrân de 90 de ani a ajuns şi el la spital după ce a fost la câţiva milimetri să îşi reteze gâtul. Acesta a folosit un flex pentru a-şi tăia un neg de pe gât, însă lama circulară a tăiat mai adânc, din fericire însă accidentul nu a fost fatal.

În urmă cu câteva săptămâni un bărbat dintr-o localitate de pe malul Prutului a ajuns şi el la spital după ce le-a spus medicilor că a încercat să îşi oprească o sângerare anală prin introducerea unui pahar de sticlă în anus. Medicii chirurgi au fost nevoiţi să îl opereze şi să îi scoată paharul prin abdomen.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...