spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăŞantaj amoros terminat cu puşcărie

Şantaj amoros terminat cu puşcărie

Cătuşe şi obligat la plata unor daune în valoare de 10.000 de lei. Cu asta s-a ales un botoşănean după un şantaj cu iz amoros prin care, zice el, ar fi încercat să salveze de fapt căsnicia unui amic. Doar că ameninţările cu divulgarea unor imagini compromiţătoare pe internet au avut un efect de bumerang, iar bărbatul s-a văzut pus sub acuzare şi condamnat la închisoare cu executare. Ba mai mult, un alt amic care l-a ajutat să pună în scenă întreg scenariul a ajuns să fie ameninţat şi el cu puşcăria, după ce nu a achitat daunele stabilite de instanţă.

Întreaga poveste îşi are începutul în vara lui 2016, când Marius V. a aflat că un prieten de-al său are probleme în căsnicie, soţia acestuia având o relaţie extraconjugală cu un pădurar, D.D., căsătorit la rândul său. Hotărât să pună capăt acestei situaţii, Marius V. a decis să „rezolve” problema printr-o metodă văzută prin filme. I-a trimis mai multe mesaje soţiei pădurarului, susţinând că are imagini compromiţătoare cu soţul ei, dar când a realizat că femeia nu poate fi păcălită a făcut rost de numărul pădurarului şi a început să-l sune cerându-i 5.000 de lei în schimbul nepublicării imaginilor pe internet, fără ca acestea să existe în realitate. Doar că D.D. a înregistrat convorbirile telefonice purtate cu el, după care a mers la Poliţie şi a denunţat totul.

Flagrant organizat de poliţişti

Intrând în jocul lui, pădurarul i-a propus o întâlnire să-i predea o sumă de bani, însă Marius V., care nu îşi divulgase niciodată identitatea în timpul convorbirilor, a trimis la întâlnire un alt amic, Alexandru A., pe care intenţiona să-l folosească ca intermediar. Acesta urma să predea CD-ul cu aşa-zisele imagini şi să primească în schimb 900 de ei. Doar că pe 8 iulie 2016, când a avut loc întâlnirea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au organizat un flagrant, banii fiind marcaţi cu „şantaj”. Aşa se face că imediat ce intermediarul a luat teancul de bancnote, el a fost oprit de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore pentru cercetări.

Audiat, Alexandru A., a recunoscut totul, declarând că a fost instigat de Marius V. Dar surprizele nu s-au oprit aici pentru că, atunci când au verificat conţinutul CD-ului, anchetatorii au descoperit că acesta nu conţinea niciun fel de imagini compromiţătoare, ci câteva melodii cu muzică populară.

Condamnat la închisoare

Când a aflat ce s-a întâmplat, Marius V. a şters tot ce avea în memoria telefonului mobil, după care a plecat din ţară, încercând să-şi piardă urma. Doar că între timp, anchetatorii nu au vrut să blocheze ancheta şi l-au trimis în judecată pe intermediar. Aşa se face că Alexandru A. a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, el recunoscând totul în faţa instanţei. Doar că pe lângă pedeapsă, el a fost obligat să-i plătească pădurarului daune morale de 5.000 de lei, inclusiv cei 900 de lei folosiţi la flagrant. Daune morale pentru că în urma scandalului iscat pădurarul a fost părăsit de soţie.

Într-un final, Marius V. a fost trimis şi el în boxa acuzaţilor pentru şantaj, procesul întinzându-se până luna trecută. Cum prostiile făcute nu aveau cum să nu rămână fără urmări, magistraţii l-au condamnat la trei ani de închisoare. Dar asta nu este tot pentru că bărbatul mai avea o condamnare cu suspendare de prin 2014. Prin urmare, instanţa a adunat cele două pedepse şi a dispus ca Marius V. să execute o pedeapsă rezultantă de patru ani de închisoare în regim de detenţie. Totodată, l-a obligat şi la plata unor daune morale de 10.000 de lei. Pronunţată de Judecătoria Botoşani, sentinţa nu este definitivă, iar Marius V. a atacat-o deja cu apel.

Problema este că în tot acest timp intermediarul, care trebuia să-i plătească şi el pădurarului 14.000 de lei, nu a achitat suma, iar cel şantajat a cerut la începutul anului revocarea suspendării pedepsei şi executarea condamnării în regim de detenţie, însă dosarul nu a fost soluţionat fiind încă pe rolul instanţei.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...