Primarul comunei Corni în stare critică după o explozie (video)

0

Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni, a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost victima unui accident cumplit în propria gospodărie. Totul s-a întâmplat vineri seara, când bărbatul, în vârstă de 65 de ani, se afla în curtea propriei case, din comuna Corni.

Potrivit vecinilor, acesta se afla lângă un cazan pentru prepararea țuicii, însă la un moment dat, conținutul care rezulta din cazanul de mari dimensiuni s-a autoaprins, iar în momentul în care flacăra a ajuns la cazan, acesta a explodat cu o flacără puternică.

Recipientul greu a fost proiectat de suflul exploziei și l-a lovit pe primar în umăr, după care conținutul cazanului s-a aprins, cuprinzându-i membrele și pieptul acestuia. Flacăra a fost stinsă repede, însă l-a afectat grav pe acesta, iar familia primarului a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La fața locului a fost trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, cadrele medicale ajungând la locuința acestuia pentru a-i acorda primul ajutor.

După ce a fost stabilizat de către medicul SMURD, primarul comunei Corni a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), starea acestuia fiind tot mai gravă, din cauza arsurilor suferite.

Flacăra i-a cuprins toracele, abdomenul, mâinile, picioarele și chiar tălpile, din fericire, căile aeriene nefiind afectate. ”Pacientul a ajuns în serviciul UPU cu arsuri de gradele III și IV pe aproximativ 50% din corp, precum și un traumatism la nivelul umărului drept, în urma suflului exploziei. A ajuns conștient, însă cel mai probabil va trebui intubat și sedat, din cauza durerilor mari”, a precizat un cadru medical din cadrul UPU-SMURD.

 

Din cauza arsurilor severe suferite de acesta, cadrele medicale au încercat imediat să obțină transferul într-un spital cu secție destinată marilor arși, însă pe parcursul nopții nu s-a reușit transferul primarului în nicio unitate specializată, București, Iași, Timișoara și Brașov fiind ocupate.

 

Acesta a fost internat pe secția de reanimare a Spitalului Județean de Urgență Botoșani, starea lui fiind una foarte gravă.

+0 -0
se încarcă...