Viaţă curmată în podul casei

0
0

Un bărbat din comuna Păltiniş a fost descoperit de vecini fără suflare după ce şi-a pus capăt zilelor. Descoperirea macabră a fost făcută sâmbătă seară, când vecinii bărbatului în vârstă de 43 de ani, din satul Griviţa, au sunat la 112. Potrivit localnicilor, bărbatul era de negăsit de câteva ore, iar la un moment dat, unul dintre membrii familiei a verificat în podul gospodăriei, unde l-a găsit pe acesta spânzurat cu ajutorul unui ştreang improvizat dintr-o funie de baloţi legată de o grindă

La faţa locului a ajuns o ambulanţă, dar şi un echipaj de poliţie. „Au venit cadrele medicale de la Ambulanţă şi au încercat, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Au spus că decesul survenise cu mai multe ore înainte de a fi descoperit”, a spus unul dintre vecinii bărbatului

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la decesul bărbatului. Trupul acestuia a fost preluat de medicii legişti, care au fost solicitaţi pentru efectuarea unei autopsii.

Val de sinucideri în judeţ

Seria sumbră a sinuciderilor în judeţ pare să nu mai contenească. Poliţiştii şi medicii legişti au întâmpinat în ultima perioadă tot mai multe cazuri în care mai multe persoane au decis să-şi pună capăt zilelor. În lunile martie şi aprilie, pe data de 13, de fiecare dată, cadrele medicale au fost chemate la câte trei cazuri de suicid, toate prin spânzurare. „Se observă că vârsta medie a celor care aleg să recurgă la acest gest este între 40 şi 50 de ani. Este cu atât mai şocant cu cât, la această vârstă se presupune că omul este în putere, sănătos şi are capacitatea de a înfrunta aproape orice situaţie negativă îi iese în cale”, a spus un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

În majoritatea cazurilor, gestul final este pus pe seama unei depresii acute, cauzate de fel de fel de situaţii, de la dorul de familia plecată în străinătate până la singurătate, însă în majoritatea cazurilor familiile nu şi-au putut explica aceste decizii, mai ales că acestea nu au fost precedate, în general, de tentative de acelaşi fel.

Potrivit specialiştilor, însă, de cele mai multe ori, depresia este greu de observat, iar astfel de gesturi pot părea că vin din senin, însă să aibă în spate un istoric. „Depresia a crescut ca incidenţă în ultimii ani, iar suicidul este considerat a patra cauză de deces la nivel mondial. De aceea este atât de important ca depresia să fie diagnosticată din timp pentru că astfel se poate interveni mai bine şi cu mai mult succes”, a precizat un medic psihiatru botoşănean.

 

 

+0 -0

se încarcă...