spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăSalvatori de vieţi fugăriţi cu toporul

Salvatori de vieţi fugăriţi cu toporul

Un echipaj de ambulanţă chemat pentru a salva o viaţă nu a fost lăsat să intervină chiar de către rudele bolnavului, care solicitaseră ajutorul. Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în localitatea Cordăreni, unde un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a fost direcţionat pentru a acorda îngrijiri medicale unui bărbat care avea hemoragie digestivă. Ajunşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă nu au putut interveni şi chiar au fost nevoiţi să fugă, după ce unul dintre apropiaţii victimei a început să îi ameninţe cu un topor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dorohoi, au fost sesizaţi prin 112, de către asistentul de pe ambulanţă, care le-a spus acestora că un bărbat aflat în stare de ebrietate le adresează injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, acestora fiindu-le solicitată prezenţa în acel loc chiar de către bărbatul recalcitrant.

Agresor reţinut de poliţişti

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au identificat pe agresorul în vârstă de 38 de ani. „Întrucât avea un comportament agresiv la adresa cadrelor medicale şi le ameninţa cu un topor pe care îl ţinea în mână, acesta a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Ulterior, faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Abia ulterior cadrele medicale au reuşit să ajungă la victimă şi să îi acorde îngrijiri medicale.

Cazuri similare în judeţ

Cazul, din păcate, nu este unul singular, în alte situaţii cadrele medicale fiind chiar agresate fizic, aparatura distrusă, iar pacientul are cel mai mult de suferit.

O situaţie similară a condus la o tragedie în urmă cu doi ani, la Manoleasa. Atunci rudele unei femei în vârstă de 83 de ani, diagnosticată cu o afecţiune respiratorie, au sunat la 112 pentru a spune că femeia se simţea rău. Aşa cum prevede protocolul, la faţa locului a fost trimis cel mai apropiat echipaj de Ambulanţă, şi anume cel de la Săveni. Ajunşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă au fost agresaţi.

„Mă uităm să văd o persoană care să îmi fac semn să opresc. Erau trei persoane care ştergeau geamul la o maşină, am trecut vreo 30 de metri, după care am dat cu spatele să îi întreb unde e pacientul. În momentul în care am frânat, m-am trezit cu un pumn în parbriz şi s-a spart. Erau foarte recalcitranţi. Nu am putut sta de vorbă cu ei. Când am văzut ce se întâmplă, asistenta a închis uşa, am văzut că am loc şi am plecat la poliţie. Am făcut actul medical, dar după ce a venit poliţia”, a spus atunci Petre Pantalon, ambulanţier în cadrul SJA Botoşani.

Din păcate, când a ajuns şi poliţia, nu s-a mai putut face nimic pentru pacientă.

Codul Penal prevede şi pedepse pentru împiedicarea intervenţiei ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent şi grav pentru viaţa sa, iar pedeapsa este de până la trei ani de închisoare. Procurorii spun însă că, deocamdată, nu poate fi luată în calcul şi această infracţiune, rămânând doar cea de distrugere.

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...