vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăDebut exploziv pentru Summer Fest (foto - video)

Debut exploziv pentru Summer Fest (foto – video)

Summer Fest a debutat exploziv aseară în Parcul Cornișa, care s-a umplut din nou de o mare de oameni. Botoşăneni de toate vârstele, dar în special adolescenți și copii au luat cu asalt cel mai mare parc de agrement din Moldova pentru a se distra pe ritmurile propuse de unii dintre cei mai în vogă artiști. E vorba de: DJ Project, SuperChill, Proconsul și Smiley.

Spectacol deschis cu un program de discotecă

Seara a început cu un program de discotecă încă de la ora 19:00, când un DJ a trecut la butoane și a început să anime atmosferă și să pregătească atmosfera pentru una dintre cele mai “incendiare” seri din scurta istorie a Parcului Cornișa. Muzica a început să-i adune pe botoșăneni pe lângă scenă.

Oana Tăbultoc a animat seara

Artista care a spart gheața aseară a fost tânăra botoșăneancă Oana Tăbultoc, care a susținut un scurt recital din care nu a lipsit „Anywhere”, melodia Ritei Ora cu care a impresionat-o pe Irina Rimes la „Vocea Romniei”. A urmat un cover după Holograf și mult uzata „Constantine, Constantine”, pentru ca melodia care să arunce în aer atmosfera să fie „Hora Din Moldova”, melodie făcută celebră de interpreta din Basarabia, Nelly Ciobanu, la concursul Eurovision 2009. Imediat, zeci de tineri din fața scenei s-au prins în horă și nu s-au mai oprit până la ultimul acord al melodiei, după care au izbucnit în aplauze furtunoase.

DJ Project cu o solistă nouă la Botoșani

După ce lumea s-a încălzit bine, pe scenă a urcat DJ Project. Acesta a fost însoțit de Andia, noua solistă vocală a trupei, pe numele ei adevărat Diana Constantinescu, devenită celebră pentru colaborarea cu Spike la piesa „Au înnebunit salcâmii”. De altfel, DJ Dino Mazotti este recunoscut pentru faptul că a colaborat de-a lungul carierei cu mai multe voci feminine gen Ellie White, Giulia, Adela sau Ela Rose.

Interpretând hit-uri mai vechi din repertoriul trupei, DJ Dino Mazotti a avut mai multe dialoguri cu cei din public, s-a fotografiat pe scenă și chiar a încercat să organizeze ad-hoc un concurs în care a pus la bătaie un premiu de 1.000 de euro și i-a invitat pe botoșăneni să-i interpreteze piesele. Două fete au acceptat provocarea, însă fără să-i convingă pe cei de pe scenă sau audiența.

SuperChill, surpriza serii

Surpriza de ieri a fost trupa SuperChill, înființată în 2012, o altă trupă „pe butoaie” care a avut o prezență remarcabilă. Astfel, pe lângă piesele de percuție, membrii trupei au încercat să facă show atât pe scenă, cât și în public. La un moment dat, unul dintre tineri a abandonat toba, a coborât de pe scenă și a susținut un număr de dance în fața spectatorilor care au fost uluiți de agilitatea acestuia. Și lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, înainte de a pune capăt reprezentației, liderul trupei a avut o idee inedită – a invitat două fetițe, care până la urmă s-au dovedit a fi trei – pe care le-a inițiat în tainele percuției în fața tuturor – le-a pus să țină ritmul împreună cu membrii formației – micuțele fiind în al nouălea cer.

Proconsul a sărbătorit 20 de ani pe scenă

De departe, trupa care și-a dovedit măiestria pe scena de pe Summer Fest a fost Proconsul, formație care a marcat anul acesta 20 de ani de la înființare, piesele interpretate de Bodo & Co fiind fredonate de sute de botoșăneni. Atmosfera s-a transformat într-o feerie în momentul în care Bodo a văzut blițurile câtorva telefoane strălucind în public și a venit cu ideea să interpreteze piesa „Arunci cu umbră” lansată anul trecut împreună cu botoșăneanca Francisca și Uddi. În acel moment, sute de botoșăneni au aprins luminile telefoanelor, transformând Cornișa Park într-un fluviu de luminițe. Și ca și când nu ar fi fost de ajuns interpretarea Oanei Tăbultoc, Proconsul a încheiat cu un potpuriu din folclorul contemporan din care nu a lipsit „șlagărul”… „Constantine, Constantine”.

Smiley a incendiat Cornișa

Chiar dacă s-a lăsat seara și temperaturile au scăzut destul de mult, atmosfera a devenit de-a dreptul incendiară în momentul în care pe scenă au urcat Smiley și instrumentiștii săi. Melodiile, cântate de la cel mai mic spectator până la cel mai în vârstă, au fost prezentate într-o notă originală, popul care l-a făcut celebru având, de această dată, puternice inflexiuni de rock. Din repertoriul său nu au lipsit piese precum „De unde vii la ora asta?”, „În lipsa mea”, „În stație la Lizeanu (Domnișoară, domnișoară), piesă prelucrată cu Damian Brothers, „Domnu’ Smiley”, „Cai verzi pe pereți”, „Acasă” sau „Pierdut buletin”. Show-ul artistului a fost gustat din plin de cei mai mici spectatori, care au luat cu asalt spațiul din fața scenei, dar și de numeroasele domnișoare prezente la eveniment. Din public chiar, o tânără i-a transmis artistului că: „Paula te iubește!”
Recitalul a fost încheiat apoteotic cu celebrul „Vals”, care i-a făcut pe botoșănenii care au rămas până la final în fața scenei să aprindă luminițele telefoanelor și să cânte împreună cu Smiley.

La fel ca și la inaugurarea parcului, prima seară a Summer Fest a adus una dintre marile surprize pregătite de organizatori: un superb foc de artificii.

Am vrut să le oferim botoșănenilor un nou festival de succes după deschiderea oficială din mai. Iată că Summer Fest este pe măsura așteptărilor. Am încercat să aducem artiști de prim rang din România, din fonduri proprii, făcute la Cornișa. Trebuie să spunem că fondurile sunt exclusiv din încasările de la Cornișa și sponsorizări. Iată că acest parc produce și putem să oferim botoșănenilor ceva, nu numai să încasăm. Oferim înapoi plata acestor artiști, ai acestei scene, ai acestei atmosfere”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani, cea care administrează Parcul Cornișa.

Încă două seri de spectacol

Summer Fest continuă în această seară, de la ora 19:00. Pe scenă vor urca mai întâi artişti locali, după care vor susţine un recital moldovenii de la Alex Calancea Band & Lupii. Seara se va încheia cu un recital al trupei Vunk, care în acest an împlinește 25 de ani de existență.

Concertele se vor încheia mâine seară, când în program vor fi: artişti locali, moldoveanca Natalia Barbu, care de altfel și prezintă spectacolul, și trupa Hara, care a devenit o obișnuită a manifestărilor de acest gen organizate la Botoșani.

Astăzi, pe cer, își vor face apariția câțiva nori, în prima parte a zilei, dar temperaturile maxime vor tinde spre 25°C, dar spre seară vor pierde câteva grade. Ziua de mâine va fi cea mai frumoasă din punct de vedere meteorologic, cerul urmând a fi senin, iar temperaturile vor crește până spre 28°C.

Programul Summer Fest

sâmbătă, 17 august

concerte: artiştii locali, Alex Calancea Band & Lupii, Vunk

duminică, 18 august

piscina exterioară: Spuma party, orele 13:00-17:00

concerte: artişti locali, Natalia Barbu, Hara

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...