Muzică bună şi energie în a doua seară la Cornişa (video)

Seara a doua a Summer Fest 2019 a adus botoşănenilor mai puţină muzică, dar de mai bună calitate. Cel puţin aceasta a fost impresia lăsată celor 7-8.000 de botoşăneni care au ales să îşi petreacă seara de sâmbătă la Cornişa. Dacă vineri miile de oameni veniţi la Cornişa au fost aduşi fie de numele mai comerciale care s-au perindat pe scenă, fie de focul impresionant de artificii de la final, sâmbătă prezenţa spectatorilor a fost la aproximativ jumătate, însă aceştia au fost fanii muzicii de calitate. În cea mai mare lor parte spectatorii au venit pentru trupa Vunk, însă au avut parte de o surpriză neaşteptat de plăcută de peste Prut.

 

Atmosferă încălzită de cei mai mici artiști

 

Seara a început mai greoi decât vineri, spectacolul propriu-zis debutând abia la 20:30, cu o trupă de copii condusă de artista Vicky Stanciu. Prin faţa sutelor de spectatori care s-au stâns curioşi în faţa scenei s-au perindat, cu emoţii, Anamaria Hojmaniuc, Eliza Chiru, Maria Mocanu, Silvia Mihai, Ioana Heros, Daria Palamaru, Medeea Penciuc, Ema Hăpăianu, Ecaterina Pânzaru, Maria Plugariu şi Ştefan Cărămidariu, care au interpretat câte două melodii, nu de puţine ori aceştia fiind acompaniaţi şi de public.

 

Alex Calancea & Lupii și luna plină

 

După o oră, pe scena a intrat o trupă muzicală venită de peste Prut, care, pe cât de puţin cunoscută a fost pentru publicul prezent, pe atât de plăcută a fost supriza muzicală a acestora. Alex Calancea şi Lupii este un proiect muzical lansat de basistul şi producătorul muzical Alex Calancea, originar din Chişinău. Stilul muzical abordat este o fuziune între rock, trap şi folclor autentic şi urban, fiind uneori asemuiţi cu Zdob şi Zdub, însă cu o energie şi mai mare. Iar acest fapt s-a văzut din plin, publicul fiind pur şi simplu captivat de muzica basarabenilor, care au ştut, la rândul lor, să antreneze miile de oameni din public să cânte şi să danseze cu ei, mai ales că tempretaturile au scăzut spre 15 grade aproape de miezul nopţii.

Prima piesă interpretată a fost chiar „Lupii”. Băieții din trupă sar pe scenă și cântă în fața spectactorilor pe versuri de muzică populară, cântată pe rock, iar ritmurile antrenează încet-încet fiecare spectator prezent în faţa scenei.

Cea de-a doua piesă este o adaptare între rock și folclorul românesc, după piesa Bordeiaș, bordei, bordei, după care au urmat Balada lui Radu Negostin, Marine, la nunta ta, Roata morii sau Inimă Sălbatică. Atmosfera a devenit de-a dreptul electrizantă spre finalul recitalului care a durat mai bine de o oră, când solistul trupei a cântat şi dansat împreună cu publicul pe melodia „Jump Around” a trupei House of Pain, întreg publicul, cu mic cu mare, sărind în sus cât puteau de tare, împreună cu membrii trupei.

 

Vunk și manifestul „Vreau o țară ca afară”

 

După mai bine de o oră de muzică antrenantă şi dans, membrii Alex Calancea şi Lupii, care au cântat pe o lună plină, ce lumina deasupra Cornişa, au lăsat scenda pentru trupa Vunk, cei care aveau să încheie seara a doua şi pentru care au venit majoritatea spectatorilor. Aproape toţi, însă, fani ai trupei, aceştia cântând piesele împreună cu solistul Cornel Ilie fiecare melodie din repertoriul concertului de o oră. „Vreau o ţară ca afară” a avut însă un impact deosebit la botoşăneni, care au strigat din toate piepturile versurile melodiei „Vreau o scoală ca afară/Vreau şosele ca afară/Vreau spitale ca afară”. Şi spectatorii, la rândul lor, au cântat La Mulţi Ani trupei care împlineşte în acest an 25 de la primul concert şi 20 de la primul album.

Vunk a încheiat seara în forţă, cu hit-ul „Pleacă”, la care publicul botoşănean a fost corul care l-a acompaniat pe solist pe tot parcursul melodiei.

A doua zi de spectacole s-a încheiat cu puţin înainte de mieul nopţii, botoşănenii fiind alteptaţi şi astăzi, pentru finalul celor trei zile de muzică şi distracţie la Summer Fest 2019 Cornişa.

 

Deja ai votat!