spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăPrima PaginăMuzică bună şi energie în a doua seară la Cornişa (video)

Muzică bună şi energie în a doua seară la Cornişa (video)

Seara a doua a Summer Fest 2019 a adus botoşănenilor mai puţină muzică, dar de mai bună calitate. Cel puţin aceasta a fost impresia lăsată celor 7-8.000 de botoşăneni care au ales să îşi petreacă seara de sâmbătă la Cornişa. Dacă vineri miile de oameni veniţi la Cornişa au fost aduşi fie de numele mai comerciale care s-au perindat pe scenă, fie de focul impresionant de artificii de la final, sâmbătă prezenţa spectatorilor a fost la aproximativ jumătate, însă aceştia au fost fanii muzicii de calitate. În cea mai mare lor parte spectatorii au venit pentru trupa Vunk, însă au avut parte de o surpriză neaşteptat de plăcută de peste Prut.

 

Atmosferă încălzită de cei mai mici artiști

 

Seara a început mai greoi decât vineri, spectacolul propriu-zis debutând abia la 20:30, cu o trupă de copii condusă de artista Vicky Stanciu. Prin faţa sutelor de spectatori care s-au stâns curioşi în faţa scenei s-au perindat, cu emoţii, Anamaria Hojmaniuc, Eliza Chiru, Maria Mocanu, Silvia Mihai, Ioana Heros, Daria Palamaru, Medeea Penciuc, Ema Hăpăianu, Ecaterina Pânzaru, Maria Plugariu şi Ştefan Cărămidariu, care au interpretat câte două melodii, nu de puţine ori aceştia fiind acompaniaţi şi de public.

 

Alex Calancea & Lupii și luna plină

 

După o oră, pe scena a intrat o trupă muzicală venită de peste Prut, care, pe cât de puţin cunoscută a fost pentru publicul prezent, pe atât de plăcută a fost supriza muzicală a acestora. Alex Calancea şi Lupii este un proiect muzical lansat de basistul şi producătorul muzical Alex Calancea, originar din Chişinău. Stilul muzical abordat este o fuziune între rock, trap şi folclor autentic şi urban, fiind uneori asemuiţi cu Zdob şi Zdub, însă cu o energie şi mai mare. Iar acest fapt s-a văzut din plin, publicul fiind pur şi simplu captivat de muzica basarabenilor, care au ştut, la rândul lor, să antreneze miile de oameni din public să cânte şi să danseze cu ei, mai ales că tempretaturile au scăzut spre 15 grade aproape de miezul nopţii.

Prima piesă interpretată a fost chiar „Lupii”. Băieții din trupă sar pe scenă și cântă în fața spectactorilor pe versuri de muzică populară, cântată pe rock, iar ritmurile antrenează încet-încet fiecare spectator prezent în faţa scenei.

Cea de-a doua piesă este o adaptare între rock și folclorul românesc, după piesa Bordeiaș, bordei, bordei, după care au urmat Balada lui Radu Negostin, Marine, la nunta ta, Roata morii sau Inimă Sălbatică. Atmosfera a devenit de-a dreptul electrizantă spre finalul recitalului care a durat mai bine de o oră, când solistul trupei a cântat şi dansat împreună cu publicul pe melodia „Jump Around” a trupei House of Pain, întreg publicul, cu mic cu mare, sărind în sus cât puteau de tare, împreună cu membrii trupei.

 

Vunk și manifestul „Vreau o țară ca afară”

 

După mai bine de o oră de muzică antrenantă şi dans, membrii Alex Calancea şi Lupii, care au cântat pe o lună plină, ce lumina deasupra Cornişa, au lăsat scenda pentru trupa Vunk, cei care aveau să încheie seara a doua şi pentru care au venit majoritatea spectatorilor. Aproape toţi, însă, fani ai trupei, aceştia cântând piesele împreună cu solistul Cornel Ilie fiecare melodie din repertoriul concertului de o oră. „Vreau o ţară ca afară” a avut însă un impact deosebit la botoşăneni, care au strigat din toate piepturile versurile melodiei „Vreau o scoală ca afară/Vreau şosele ca afară/Vreau spitale ca afară”. Şi spectatorii, la rândul lor, au cântat La Mulţi Ani trupei care împlineşte în acest an 25 de la primul concert şi 20 de la primul album.

Vunk a încheiat seara în forţă, cu hit-ul „Pleacă”, la care publicul botoşănean a fost corul care l-a acompaniat pe solist pe tot parcursul melodiei.

A doua zi de spectacole s-a încheiat cu puţin înainte de mieul nopţii, botoşănenii fiind alteptaţi şi astăzi, pentru finalul celor trei zile de muzică şi distracţie la Summer Fest 2019 Cornişa.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
24.6 ° C
26.5 °
23.8 °
44 %
2.5kmh
100 %
mar
23 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...