Tranzacţii mafiote din arest la domiciliu

0

Situaţie incredibilă în cazul botoşăneanului care vindea droguri în fostul cămin Textila. Ridicat iniţial de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, în urma unei operaţiuni în forţă, Costel C., în vârstă de 23 de ani, a fost ulterior arestat şi trimis în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sub acuzaţia de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Ce nu s-a pomenit niciodată este însă un alt aspect – individul vindea pliculeţele cu substanţe de acasă întrucât era arestat la domiciliu, în acel moment el fiind judecat într-un alt dosar, pentru o tâlhărie. „Activităţile de distribuţie şi vânzare se realizau în regim ambulant, către consumatori, zilnic, de la domiciliul acestuia, comenzile fiind efectuate de către consumatori în mod direct la domiciliul sus numitului, ori prin intermediul unor mesaje de tip sms, către un post telefonic mobil dedicat sau prin intermediul unor mesaje efectuate cu ajutorul aplicaţiei Messenger, asociate reţelei de socializare Facebook, inculpatul aflându-se în stare de arest la domiciliu într-o cauză aflată pe rolul Judecătoriei Botoşani”, au precizat anchetatorii.

Clienţi depistaţi de jandarmi

 

De altfel, botoşăneanul era în vizorul celor de la Antidrog de mai mult timp, şi asta pentru că unii dintre clienţii lui au fost depistaţi de către echipaje de jandarmi în locuri publice, având comportament suspect, iar la controlul corporal s-au descoperit pliculeţe sau ţigarete ce conţineau substanţă vegetală uscată, cei în cauză indicându-l pe botoşănean drept persoana de la care cumpărau pliculeţele cu substanţe psihoactive.

Scandalul a luat amploare în momentul în care tinerii au început să se drogheze chiar în scara blocului în care locuia Costel C., provocând indignarea locatarilor. Deranjaţi de manifestările amatorilor de etnobotanice, oamenii au sesizat autorităţile.

Edificatoare a fost mărturia unuia dintre locatari, care a povestit anchetatorilor că în căminul respectiv se vindeau droguri de mai mult timp, dar din luna decembrie 2018 situaţia s-a agravat, o mulţime de tineri venind la uşa lui Costel C. pentru a cumpăra droguri. „După consumul de substanţe interzise, tinerii respectivi făceau scandal în scara blocului şi pe holuri, erau violenţi, admonestau locatarii, distrugeau uşi şi geamuri, îşi făceau nevoile fiziologice pe casa scării şi de multe ori au fost găsiţi zăcând pe spate de parcă ar fi fost paralizaţi, în preajma lor fiind numeroase mucuri confecţionate artizanal”, a mărturisit C.D.

Condamnat pentru complicitate la tâlhărie

 

Arestat la începutul lunii martie, Costel C. se află şi în prezent în spatele gratiilor, procesul în care este judecat pentru operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive fiind încă pe rolul Tribunalului Botoşani. În schimb, în dosarul în care era arestat la domiciliu, tânărul a fost condamnat definitiv pentru complicitate la tâlhărie, el alegându-se cu o pedeapsă de trei ani şi 10 luni de detenţie.

Cu toate acestea, procurorii DIICOT au obţinut prelungirea arestării preventive pentru ca nu cumva botoşăneanul să obţină eliberarea condiţionată din pedeapsa primită deja. „Fapta prezumtiv comisă de inculpat stârneşte un ecou negativ în rândul comunităţii, un sentiment de insecuritate şi indignare, care reclamă o reacţie promptă din partea statului, care datorează protecţie cetăţenilor”, au motivat judecătorii. Asta întrucât tânărul are la activ mai multe condamnări, iar în procesul cu drogurile a negat comiterea faptei, impunându-se astfel audierea a 17 martori din anchetă, respectiv vecini şi consumatori de droguri, iar pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi s-a decis menţinerea tânărului în spatele gratiilor.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...