Dragoste cu forţa terminată cu răpire

0

Un gest inconştient făcut de un bărbat de 37 de ani, din Flămânzi, ar putea avea urmări de nebănuit. Decis să nu renunţe la cea cu care şi-a împărţit viaţa, Ioan Laurenţiu F. a răpit-o pe fosta concubină şi pe copilul lor în vârstă de un an şi a încercat să o ducă înapoi cu forţa în căminul conjugal. Doar că în urma celor întâmplate bărbatul a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal şi a fost trimis în judecată. Acum, Ioan Laurenţiu F. urmează să răspundă în faţa magistraţilor, Codul penal sancţionând astfel de fapte cu închisoare de la unu la şapte ani.

Întreaga poveste s-a derulat în vara lui 2017, când fosta concubină a bărbatului, D.S., în vârstă de 19 ani, a decis să se despartă, a luat copilul şi a plecat din Flămânzi întorcându-se acasă la părinţii din oraşul Ştefăneşti. Doar că Ioan Laurenţiu F. nu a rezistat prea mult singur, a urcat în maşină şi, însoţit de un necunoscut, a ajuns în Ştefăneşti, unde a încercat să vorbească cu fosta consoartă, în speranţa că o va determina să se întoarcă la el. Doar că tânăra nu a vrut nici în ruptul capului să reia viaţa alături de el. Prin urmare, bărbatul a imobilizat-o şi, cu ajutorul necunoscutului, a băgat-o în maşină, cu tot cu copil, plecând spre Ştefăneşti.

Cercetări întârziate

Scena a fost văzută de câţiva martori oculari, care, neştiind ce se întâmplă, au sunat la 112. Mai mult, tatăl tinerei, care fusese plecat pentru câteva ore de acasă, tocmai a revenit la domiciliu şi, bănuind cine ar putea fi răpitorul, le-a dat toate informaţiile poliţiştilor. În numai câteva minute maşina suspectă a fost dată în consemn, iar echipajele de poliţie au început să-l caute pe bărbat. Din câte se pare, maşina a rulat mai mult pe drumuri ocolitoare, pentru că autoturismul nu a trecut prin filtrele instituite de poliţişti pe drumurile principale. În schimb, maşina a fost reperată în Flămânzi, tânăra şi copilul fiind eliberaţi de poliţişti.

Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni însă cercetările au întârziat întrucât bărbatul nu a mai răspuns la citaţiile anchetatorilor. „Din punct de vedere poliţienesc, cazul a fost soluţionat în mai puţin de 24 de ore de la sesizarea privind lipsire de libertate în mod ilegal, iar cercetările s-au derulat cu suspectul în libertate. Din păcate, cealaltă persoană care a participat la acea faptă nu a fost identificată nici până în prezent, iar din acest motiv cauza a fost disjunsă, fiind efectuate în continuare cercetări „in rem””, a precizat Bogdan Alexoaie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Pe baza probelor administrate şi a mărturiilor depuse de tânără şi de martorii oculari, Ioan Laurenţiu F. a fost pus sub urmărire penală şi inculpat. Între timp, dosarul a trecut de Camera preliminară, primul termen al procesului urmând să aibă loc luna viitoare, când bărbatul a fost citat să se prezinte în boxa acuzaţilor.

Caz similar în judeţ

Cazul nu este însă singular. În august 2016, un bărbat din comuna Cristineşti, Simon U., în vârstă de 40 de ani, a fost la Judecătoria Dorohoi unde a participat la procesul de divorţ, dar la plecare, la numai 100 de metri de sediul instanţei de judecată, împreună cu un cumnat, a imobilizat-o pe femeie direct pe stradă şi a băgat-o într-o maşină cu gândul să o ducă acasă cu forţa.

Anunţaţi de trecătorii care au fost indignaţi de scenele respective, poliţiştii s-au dus direct la domiciliul bărbatului şi au eliberat-o pe femeie. Acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, Simon U. a fost trimis în judecată şi condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Dar, întrucât ulterior el a mai fost condamnat şi pentru violenţă în familie, bărbatul a ajuns să fie încarcerat.

Deja ai votat!
se încarcă...