spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăUn botoșănean vrea să fie condamnat la închisoare pe viață și nu...

Un botoșănean vrea să fie condamnat la închisoare pe viață și nu reușește

Bărbatul care a cerut să fie condamnat la închisoare pe viaţă, după ce şi-a ucis fiica, nu a reuşit să obţină majorarea pedepsei aşa cum şi-a propus. Solicitarea lui a fost respinsă inclusiv de Curtea de Apel Suceava, aşa încât botoşăneanul a rămas cu acea condamnare de 18 ani şi 20 zile de detenţie, dispusă iniţial de instanţele de judecată.

În vârstă de 33 de ani, Costel V., din satul Vânători, comuna Gorbăneşti, a ajuns în spatele gratiilor după o crimă comisă în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2017. Atunci, bărbatul a venit beat acasă, a dat muzica la maxim, iar în momentul în care concubina i-a cerut că dea volumul mai încet, bărbatul a luat un cuţit cu gândul să o înjunghie, doar că femeia a fost salvată de mama soacră.

În schimb, Costel V. a mers la fetiţa în vârstă de cinci ani care tocmai se trezise, a luat-o din pat şi i-a tăiat gâtul. Arestat şi trimis în judecată, Costel V. a fost condamnat la 18 ani şi 20 zile de închisoare în regim de detenţie pentru omor şi violenţă în familie.

Transferat în Penitenciarul Galaţi, unde îşi execută pedeapsa, bărbatul a cerut revizuirea sentinţei pe motiv că are probe noi, doar că în momentul în care a ajuns în faţa instanţei el a cerut rejudecarea dosarului, întrucât i s-a aplicat o pedeapsă prea blândă, cerând să fie condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi liberat condiţionat.

Cerere de rejudecare din cauza traiului bun din închisoare

Când a trebuit să prezinte şi motivele, Costel V. a invocat că s-a învăţat cu puşcăria, îi este bine acolo şi că nu doreşte „să iasă afară şi să se apuce de alte prostii”. Ba mai mult, a susţinut el, în cazul în care cererea îi va fi respinsă, va intra în refuz de hrană până la epuizare. Cu toate acestea, judecătorii au stabilit că nu există motive pentru rejudecare, iar stabilirea unei alte pedepse după rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare nu mai este posibilă, indiferent de circumstanţele invocate.

Mai mult, situaţia a fost generată de faptul că, în timpul procesului iniţial, când era judecat pentru crimă, bărbatul a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Prin urmare, instanţa a fost nevoită să-i reducă limitele de pedeapsă cu o treime, Codul penal fiind imperativ în aceste situaţii. Aşa se explică de ce, în loc să fie condamnat la închisoare pe viaţă sau 25 de ani de puşcărie, cât se prevede pentru omorul calificat, bărbatul a primit o condamnare de 18 ani şi 20 zile de închisoare. Prin urmare, Costel V. ar putea fi eliberat după executarea pedepsei, chiar dacă el cere acum să rămână în puşcărie până la sfârşitul vieţii.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...