Mamă dată în judecată pentru bani de şcoală

0

Părăsit de tată imediat după ce a venit pe lume, un băiat în vârstă de 15 ani, din municipiul Botoşani, trăieşte o dramă, după ce şi mama pare să-l fi abandonat în grija bunicii. Decis să-şi termine studiile şi să-şi facă un rost în viaţă, D.D., a recurs la o soluţie extremă – şi-a dat în judecată mama, obligând-o să-i plătească o pensie lunară, aşa încât să poartă merge în continuare la liceu.

Povestea tulburătoarea îşi are începutul în urmă cu mai bine de două decenii, când părinţii copilului s-au cunoscut şi au decis să întemeieze o familie, dar imediat ce mama lui a rămas însărcinată, tatăl a mers la Maternitate şi i-a dat o veste şocantă partenerei de viaţă, hotărând să plece la muncă în străinătate. În 2008, când băiatul împlinise patru ani, femeia a fost abandonată şi, ajutată de cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a deschis o acţiune de divorţ solicitând inclusiv decăderea din drepturile părinteşti a fostului soţ. S-au descurcat cum au putut, D.D. urmând clasele primare şi gimnaziale la o şcoală renumită din municipiu.

Legătură pierdută după plecarea mamei în Italia

Doar că, în 2016, şi mama băiatului a decis să plece în Italia la muncă. De atunci, lucrurile s-au complicat pentru că, aşa cum a susţinut D.D., această şi-a şters pagina de facebook, şi-a înlocuit numerele de telefon şi nu a mai putut nici să o contacteze să vină în ţară când a trebuit să-şi întocmească actele pentru cartea de identitate. În disperare de cauză, bunica paternă, în grija căruia a rămas, a cerut instanţei de judecată să o numească drept tutore, solicitare admisă imediat de magistraţi.

Cu rezultate foarte bune la învăţătură, participând la diverse concursuri şcolare şi fiind implicat în diverse activităţi educative extraşcolare, D.D. a susţinut testările naţionale şi a reuşit să obţină o medie mare şi a fost declarat admis la un liceu de prestigiu din municipiu. Ba mai mult, a început să frecventeze cursuri muzicale pentru a cânta la instrumente de suflat (trompetă, flaut, fluier) şi a început să practice karate. Din decembrie 2017, însă, mama lui a întrerupt orice legătură cu el. Nu a mai venit în ţară, i-a blocat contul pe facebook, inclusiv numărul de telefon.

Acţiune deschisă în instanţă

Cum pensia bunicii nu ajunge, băiatul nu a mai avut nici o cale de mijloc şi atunci a deschis o acţiune la instanţă, solicitând prin ordonanţă preşedinţială obligarea mamei sale la plata unei pensii de întreţinere. Cererea lui a fost admisă imediat de completul de judecată, femeia fiind obligată să-i plătească suma de 315 lei lunar, cu titlu de pensie de întreţinere până la împlinirea vârstei de 18 ani.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...