Deţinuţi cu cuie în cap aduşi cu mascaţii la Urgenţe

0
Deţinuţi cu cuie în cap aduşi cu mascaţii la Urgenţe

Unele persoane private de ibertate, din Penitenciarul Botoşani, au găsit noi metode de a mai ieşi „la aer” din Penitenciar bătându-şi cuie în cap. Un astfel de caz a fost al unui deţinut în vârstă de 30 de ani, care a ajuns la Urgenţe de mai multe ori săptămâna trecută cu un cui pe care şi l-a bătut în frunte. Deşi iniţial tânărul nu a vrut să îi fie scos cuiul, fiind transportat la Urgenţe de mai multe ori, în cele din urmă obiectul metalic i-a fost scos din frunte.

De fiecare dată, escorta la spital este asigurată cu mascaţii din trupele de intervenţie ale Penitenciarului Botoşani, cheltuindu-se timp şi resurse financiare importante. „Ei ştiu foarte bine cu ce afecţiuni să se prezinte. Ba spun că au înghițit nu știu ce pastile, ba că au înghițit nu știu ce obiect dur. Trebuie investigaţi din cap până în picioare, ceea ce consumă timp, resurse umane şi financiare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD. Cuiele bătute în cap sunt unele din metodele preferate, însă de deţinuţii mai experimentaţi, pentru că aceştia ştiu exact zona din frunte unde îşi bat acele cuie şi în general nu au nicio problemă.

Potrivit medicilor, deţinuţii au ajuns să cunoască atât de bine anatonmia capului, încât îşi bat cuiele fără a avea prea multe probleme şi de multe ori chiar refuză să le fie scos cuiul, astfel că ajung la UPU de mai multe ori cu aceeaşi problemă, acuzând dureri de cap, după are refuză intervenţia.

Cazul acestuia nu este unic, un alt bărbat privat de libertate ajungând la spital anul trecut în stare gravă, după ce cuiul i-a provocat o infecţie internă. Bărbatul a ajuns de mai multe ori la Urgenţe şi refuza să îi fie scos şi era dus înapoi în unitatea de detenţie cu tot cu cui. La un moment dat, însă, a început să se simtă tot mai rău, să aibă dureri de cap, greţuri şi stări de vomă. Adus din nou la spital, acesta a fost consultat de medicii specialişti, care au concluzionat că bărbatul s-a ales cu o meningoencefalită şi abces cerebral, cauza cea mai probabilă a afecţiunii fiind tocmai cuiul introdus în cap. Ulterior, acesta a fost transferat la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, fiind ţinut sub supraveghere şi tratament specializat.

+12 -6

se încarcă...